Main Content

PREHĽAD: Najzaujímavejšie športové udalosti mesiaca august

pondelok, 1. august 2011 15:23 | Autor: Peter Sochor

PREHĽAD: Najzaujímavejšie športové udalosti mesiaca august
PREHĽAD: Najzaujímavejšie športové udalosti mesiaca august | zdroj: Peter Sochor pre Sport7.sk, foto SITA

Viete ktoré športové udalosti by vám nemali v auguste uniknúť? Presne tomu sa venuje náš článok. Nech sa páči.

Futbal

Štart
popredných futbalových líg
V auguste sa naplno rozbieha futbalová sezóna 2011/2012 aj v najznámejších európskych súťažiach. Na ligové trávniky opäť vybehnú hviezdy ako Lampard, Messi , Robben, Pato a mnohí ďalší.

Termíný prvých kôl popredných európskych líg:
Bundesliga - 6.8.
Ligue 1 - 6.8.
Premier League - 13.8.
Primera Division - 21.8.
Serie A - 28.8.


Slovenské tímy v pohárovej Európe
Naši zástupcovia v pohárovej Európe odohrajú tento týždeň svoje odvetné duely a v prípade postupu sa zúčastnia play-off, čo bude posledná štácia pred vytúženou skupinovou fázou. Pripomeňme si, že Slovan v Lige majstrov remizoval na pôde APOEL Nikózie 0:0, Spartak Trnava v Európskej lige prehral v Sofii s miestnym Levski 2:1 a Senica “uhrala“ priateľnu prehru v Salzburgu 0:1 a preto nie je pred odvetou tiež vôbec odpísaná.  Slovan hrá v stredu, Senica a Trnava vo štvrtok. Všetky zápasy sa uskutočnia na slovenskej pôde.

Európsky superpohár
V Monaku sa tento mesiac uskutoční už 36. ročník európskeho superpohára. O titul sa tento rok popasuje víťaz poslednej edície Ligy majstrov FC Barcelona a víťaz Európskej ligy FC Porto (26.8.)

MS do 20 rokov
MS hráčov do 20 rokov sa uskutočnia v Kolumbii. Slovensko ani Česko sa na záverečný turnaj nekvalifikovali (29.7.-20.8.)

Medzinárodné zápasy
V auguste sa odohrá aj množstvo reprezentačných zápasov, väčšinou priateľské. Naša reprezentácia si v Klagenfurte zmeria sily s domácim Rakúskom (10.8.). Po prvýkrát by sa mal v našej zostave objaviť aj naturalizovaný Slovák Karim Guédé.

Hokej

V auguste vrcholí príprava pred novou sezónou. Môžeme sa tak tešiť na množstvo zaujímavých turnajov.  Za zmienku stojí European Trophy, na ktorom sa predstaví  aj HC Slovan Bratislava (11.8.-6.9.).

Atletika


Kráľovná športu bude mať svoj sviatok na konci augusta, keď sa v Daegu v Južnej Kórei uskutočnia Majstrovstvá sveta. Medzi naše najväčšie želiezka v ohni bude patriť Libor Charfreitag, ktorý už jednu medailu na MS získal, zhodou okolností práve v Ázií, v japonskej Osake v roku 2007 (27.8.-4.9).

Cyklistika


Tretí najprestížnejší podnik celej sezóny, Vuelta d´Espana, sa začne v druhej polovici augusta. Verme, že sa našim bude dariť podobne ako minulý rok, keď Peter Velits skončil v celkovom poradí na 3.mieste (20.8.-11.9).

Tenis

Koncom augusta sa môžme tesiť na posledný grandslamový turnaj sezóny US Open. Podarí sa Djokovičovi získať tretí grandslam v tomto roku a potvrdiť tým svoje celkové víťazstvo v rebríčku ATP pre rok 2011(29.8.-11.9.)?

Motorizmus

F1 si užije klasické augustové prázdniny a vráti sa až na samom konci mesiaca, keď sa preteky uskutočnia na legendárnom Spa-Francorchamps v Belgicku (28.8.).

Preteky Moto GP zavítajú v priebehu mesiaca do Česka na Masarykov okruh (14.8.) a do amerického Indianapolis (28.8.)