Main Content

Preview III. predkola Ligy majstrov: Slovan Bratislava - Apoel Nikózia

streda, 3. august 2011 11:40 | Autor: Jakub Vaverka

Preview III. predkola Ligy majstrov: Slovan Bratislava - Apoel Nikózia
Preview III. predkola Ligy majstrov: Slovan Bratislava - Apoel Nikózia | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes sú na programe odvety tretieho predkola Ligy Majstrov. Zrak slovenských fanúšikov sa bude upierať na bratislavské Pasienky, kde domáci Slovan hostí cyperského majstra APOEL Nikózia. Prinášame vám analýzu k zápasu roka na bratislavských Pasienkoch.

V prvom zápase sa napriek veľkému tlaku domácich poradilo Belasým uhrať sľubnú bezgólovú remízu. Hrdinom zápasu sa stal brankár Matúš Putnocký, ktorý vychytal viaceré tutovky APOELU. Na jeho služby sa budú určite spoliehať Slovanisti aj v dnešnom zápase.

Z tábora Slovana

Slovenský majster si pomaly ale isto zvyká na takzvané anglické týždne a tréner Jarolím preto siahol v Žiline k zaujímavému kroku. Kľúčových hráčov totiž nechal doma v Bratislave a pod Dubňom tak nastúpili hráči zo širšieho kádra. Tí však podľa slov Karla Jarolíma nepredviedli ani zďaleka taký výkon, ako od nich očakával.

Putnocký, ktorý inkasoval v Žiline dvakrát si však svoje miesto zastal, pretože inkasované góly boli jednoducho nechytateľné. Smolnou správou pred dnešnou odvetou je, že sa zranil Ivana, ktorý po faule od Gergela musel striedať. Solídny výkon predviedol aj Halenár a chvíľami Grendel, no zvyšok tímu pôsobil nemastno-neslano. Dnes však bude zostava Slovana vyzerať úplne inak. Vrátia sa do nej kanonier Filip Šebo, záložník Jiří Kladrubský a aj kapitán Igor Žofčák. Belasí, teda s výnimkou Milana Ivanu, môžu nastúpiť v plnej sile.

Keď už sa zdalo, že v Slovane klape všetko ako dobre namazané hodinky (snáď s výnimkou prehry takticky oslabených “belasých“ v Žiline) prišla dnes doobeda veľmi zle načasovaná správa o tom, že Karel Jarolím možno opustí lavičku Slovana a zamieri do saudskoarabského klubu Al-Ahli. V prípade dohody českého kouča s bohatým klubom z krajiny šejkov vraj nič nezmení na jeho rozhodnutí ani prípadný postup Slovana do skupinovej fázy jednej z európskych súťaži. Jarolím by mohol Slovan údajne opustiť už cez víkend a to bez ohľadu na to, či ho bude čakať playoff o postup do skupiny Ligy majstrov, alebo nie. Túto informáciu priniesol dnes Nový Čas.

Predpokladaná zostava Slovana:

Putnocký
Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš
Kladrubský
Žofčák, Guédé, Grendel, Milinkovič
Šebo

Z tábora APOELU

Cyperčania sa počas minulého týždňa sústredili hlavne na Slovan, pretože na rozdiel od nášho majstra ešte nemajú ligové povinnosti. Zverenci trénera Jovanoviča vedia, že keď strelia prvý gól, tak Slovan musí kontrovať hneď dvoma presnými zásahmi. Tomu istotne podriadia aj svoju taktiku, ktorá bude pozostávať zo zabezpečenej obrany a smrtiacich protiútokov. Tie by mohli byť v podaní Ailtona, Manducu, alebo Adorna naozaj “smrteľné”. Dúfajme, že si dá domáca obrana na čele s Dobrotkom na juhoamerické rýchliky z Cypru dostatočný pozor.

Predpokladaná zostava Apoelu:

Chiotis
Poursaitides, Kontis, Jorge, Boaventura
Morais, Pinto
Adorno, Charalambides, Marcinho
Ailton

Ideálny scenár

Z pohľadu slovenského zástupcu by bolo ideálne, ak by sa mu podarilo streliť do konca prvého polčasu otvárací gól a hlavne neinkasovať. Doháňať jednogólové manko (s vedomím, že musia streliť minimálne dva góly) by bolo veľmi náročné, ba za istých okolností až nemožné. Slovan musí myslieť hlavne na prvotriednu defenzívu a keď sa naskytne možnosť okamžite trieliť do útoku.

Ako tipovať

V Bratislave by mali byť večer ideálne podmienky na futbal. Počas dňa má byť letných 28 stupňov a večer v čase zápasu by mala teplota klesnúť na 22 stupňov. Celý deň bude jasno a nič by sa na tom nemalo zmeniť ani večer po západe slnka. Trávnik na Pasienkoch býva v prípade dobrého počasia na slovenského pomery veľmi dobre pripravený, preto by nemala viaznuť kombinácia ani na jednej zo strán.

Otázne je ako ovplyvní výkon belasých informácia o možnom odchode ich lodivoda Jarolíma do Saudskej Arábie. Hoci nepochybujeme o tom, že táto správa mohla mnohých hráčov zaskočiť dnes majú bez ohľadu na to, či sa táto špekulácia potvrdí alebo nie o motiváciu postarané. V tíme by sme sotva našli hráča, ktorého neláka zahrať si v skupinovej fáze jednej z európskych líg.

Bookmakeri veria o trochu viac Slovanu, na ktorého víťazstvo v základnej hracej dobe vypísali kurz okolo hranie 2,40 (súper 2,80). Avšak v prípade, že si chcete staviť na postup jedného z týchto tímov do ďalšieho kola je ich názor opační. Na postup Apoelu je vypísaný kurz 1,60 a na postup Slovana 2,20.

My očakávame od zápasu veľmi vyrovnaný priebeh s nejasným koncom. Preto nemáme pre vás žiadny bezpečný tip. Veríme však, že šťastie sa usmeje na slovenského majstra a Slovan vydoluje postup, hoci to bude nesmierne ťažké. Kurz 2,20 na ich postup je naozaj lákavý.

Tip risk – postup Slovana Bratislava – kurz okolo 2,20 stredný vklad