Main Content

Semifinále SP: Predzápasové analýzy a tipy na dnešné pohárové zápasy

utorok, 6. apríl 2010 12:17 | Autor: Štefan Álló

Semifinále SP: Predzápasové analýzy a tipy na dnešné pohárové zápasy
Semifinále SP: Predzápasové analýzy a tipy na dnešné pohárové zápasy | zdroj: vlastný názor

Dnes, teda v utorok 6. apríla máme na programe prvé semifinálové zápasy Slovenského pohára. Ako je známe, v prvom dueli na seba narazia DAC Dunajská Streda a Spartak Trnava, v druhom semifinálovom stretnutí sa stretne Dukla Banská Bystrica a ŠK Slovan Bratislava.

FK 1904 DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava

Dunajskostredčania dosiahli v poslednom kole Corgoň ligy prvé víťazstvo v tomto roku a ukončili tým negatívnu sériu bez víťazstva. Naposledy získali tri body 24. októbra v domácom dueli s Petržalkou a odvtedy  už ubehlo 11 kôl.  Hra mužstva DAC stále nie je ideálna.  Najviac chýb robia v obrane, v ktorej sa však Ján Marcin, jediný Slovák v základnej zostave, dostáva naspäť do formy, akú mal pred zranením. Otázny je štart útočníka Bajevského a záložníka Saryiara.

Spartak utrpel v poslednom kole 5-gólový debakel od Žiliny aj napriek tomu, že strelil vedúci gól už v 8. minúte. Trénerovi chýbali proti Žiline viacerí hráči - Peter Štyvar, Ján Slovenčiak, ktorého však preradili do B mužstva, ďalej Koro Kone a Tiago. Trnave sa čoraz viac vzďaľuje tretie miesto zaručujúce účasť v pohárovej Európe, preto ich poslednou šancou bude úspech v slovenskom pohári.

Podľa vnútorných informácií sa fankluby Dunajskej Stredy vzdali bojkotu a svojich miláčikov budú hnať dopredu silnými hlasivkami. Pre divákov to môže byť zaujímavý zápas, tak na ihrisku ako i v hľadisku.

Začiatok:  utorok,  18:00
Náš tip:  X2

Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava

Tradičný rivali sa v tejto sezóne stretnú už tretíkrát. Vzájomná bilancia je vyrovnaná, keďže v predchádzajúcich dvoch zápasoch si víťazstva podelili. Musíme vyzdvihnúť fakt, že ligové a pohárové zápasy sa nedajú porovnať. Aj v európskych top ligách platí, že pohárové zápasy majú svoje čaro, každý môže zdolať každého.

Dukla po nevýrazných výkonoch konečne bodovala naplno. V zápase proti Petržalke strelila 4 góly. Jedným z hlavných postáv bystričanov bol Michal Ďuriš, ktorý odohral už 100. zápas v drese Dukly. Tréner Jankech šetril starších, skúsených hráčov, a preto dostali príležitosť aj  hráči z lavičky, ktorí však nesklamali. Nadšené mužstvo Banskej Bystrice chce po výbornom výkone určite zdolať aj favorita z Bratislavy.

Belasí vo víkendovom zápase stratili doma dva dôležité body v zápase proti Košicami. Pred prázdnymi tribúnami podali hráči veľmi slabý výkon, navyše aj ich 100-percentné šance zostali nevyužité. Ak chcú hráči Slovana pomyslieť na postup do finále musia na Štiavničkách uhrať prijateľný  výsledok.

Začiatok:  utorok,  16:30
Náš tip:  1X