Main Content

Chelsea získala Romeua

štvrtok, 4. august 2011 17:53 | Autor: Martin Gulas

Dnes popoludní oznámila londýnska Chelsea príchod druhej letnej posily, stáva sa ňou Španiel Oriol Romeu.

19-ročný záložník momentálne reprezentuje na majstrovstvách sveta do 21 rokov Španielsko, no ako náhle sa zo šampionátu vráti, mal by na Stamford Bridge podpísať 4-ročnú zmluvu. Cena hráča by sa mala pohybovať okolo 5 miliónov eur, konečná čiastka by však mohla byť o polovicu vyššia, všetko záleží na tom, ako sa bude hráčovi v Londýne dariť.

Romeu o svojom prestupe do Chelsea povedal: „Chelsea je pre mňa skvelá voľba. Odchod z Barcelony bolí, no v Anglicku budem mať väčšiu šancu,“ zneli Španielove slová.

Jeho príchod pomôže kompenzovať zranenie Michaela Essiena, ktorý bude laborovať so zranením kolena šesť mesiacov. Manažér The Blues AndreVillas-Boas v ňom vidí budúcnosť: „Oriol k nám prichádza hlavne z dôvodu zranenia Michaela Essiena, ale určite je to aj hráč do budúcnosti. Barcelona B mala v druhej španielskej lige nádhernú sezónu, skončili tretí. Aj keď trápili Oriola zranenia, dokázal sa zotaviť a zaznamenal tiež štart za prvý tím,“ zneli slová Portugalca.

„Je to jeden z najsľubnejších mladých hráčov na jeho pozícii,“ dodal bývalý lodivod Porta.

Romeu debutoval v prvom tíme Barcelony na konci minulej sezóny, Pep Guardiola s ním však do nového ročníka nepočíta.

Chelsea už oznámila taktiež príchod belgického brankára Thibauta Courtoisa z Genku, budúcu sezónu však strávi na hosťovaní v Atléticu Madrid.