Main Content

Pred žrebom playoff Európskej ligy: Najnebezpečnejší a najpriateľnejší súper

štvrtok, 4. august 2011 18:49 | Autor: Jakub Vaverka

Pred žrebom playoff Európskej ligy: Najnebezpečnejší a najpriateľnejší súper
Pred žrebom playoff Európskej ligy: Najnebezpečnejší a najpriateľnejší súper | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dúfali sme, že o tomto čase budeme písať o žrebe štvrtého predkola Ligy Majstrov, no ako dobre vieme, Slovan sa v odvete proti APOELU nepochlapil a po prehre 0-2 vypadol pred bránami playoff o postup medzi 32 najlepších tímov Európy naozaj zaslúžene. Náš majster po vyradení “klesol“ do Európskej Ligy, kde ho čaká boj o skupinovú fázu európskej súťaže číslo dva.



Na tú istú úroveň sa môžu dostať aj Trnava a Senica v prípade, že úspešne zvládnu dnešné odvety 3. Predkola Európskej ligy (článok  uverejňujeme ešte pred úvodným výkopom týchto zápasov). Všetky tri naše tímy budú v prípade účasti v play-off určite nenasadené a tak je možné, že im žreb pridelí veľmi kvalitné tímy.

Najnebezpečnejší súper: AS Rím

Kvalitných súperov medzi nasadenými mužstvami je neúrekom. Môžeme spomenúť napríklad Tottenham Hotspur, FC Sevilla alebo Birmingham City. My však vyberáme pre mnohých možno trochu prekvapujúco novotvoriacie sa mužstvo  AS Rím, ktoré sa v lete výrazne posilnilo. Do kádra AS okrem iných pribudli vicemajster sveta a opora Ajaxu z minulej sezóny brankár Maarten Stekelenburg a nebezpečný útočník z FC Barcelona Bojan Krkič.

Okrem toho si na lavičku AS sadol ambiciózny Španiel Lusi Enriqué, ktorého určite dobre poznáte ako dlhoročnú oporu Barcelony a španielskej reprezentácie. Naposledy pôsobil ako tréner barcelonského “béčka“, kde sa stihol už mnoho priučiť trénerskej škole kamaráta Pepa Guardiolu.

 Vlci majú v novej sezóne Serie A majstrovské chúťky a preto si myslíme, že v konfrontácií so slovenským zástupcom by príliš veľa starostí nemali.  Pred pár rokmi nastúpili proti AS Rím Košice a hoci v prvom zápase uhrali výbornú remízu 3-3 (hlavne vďaka dvom gólom Jána Nováka), v následnej odvete v Ríme prehrali zahanbujúco 1-7.

Tiež by sme nechceli: FC Sevilla, Tottenham Hotspur, Sporting Lisabon, FC Schalke 04, Spartak Moskva, Pariž Saint Germain

Najprijateľnejší súper: Rosenborg Trondheim

Recept na nórskeho majstra sme mohli vidieť v podaní Viktorie Plzeň, ktorá ho vyliala z Ligy Majstrov po výsledkoch 0-1 a 2-3. Hoci Rosenborg túži po tom, aby si neúspech vykompenzoval v Európskej lige proti tomuto mužstvu by mali naše tímy, predovšetkým Slovan, veľkú nádej na úspech. Verme preto, že aspoň jednému z našich zástupcov sa naskytne možnosť konfrontovať svoje sily práve s nórskym šampiónom. 

Brali by sme aj: Rapid Bukurešť, Standard Liége, Metalist Charkov, Hannover 96 a ak postúpia a budú nasadené tiež Hannover 96, CSKA Sofia, či Litex Loveč