Main Content

Pittsburgh získal v rámci trojvýmeny kvalitnú posilu na post centra

sobota, 24. február 2018 08:27 | Autor: TASR

Derrick Brassard
Derrick Brassard | zdroj: TASR

Raleigh 24. februára (TASR) - Úradujúci šampión NHL Pittsburgh Penguins posilnil pred záverom sezóny svoj útok, keď získal z Ottawy centra Dericka Brassarda. Tridsaťročný hokejista prišiel k "tučniakom" v rámci výmeny, do ktorej sa okrem Penguins a Senators zapojil aj nováčik z Las Vegas.

Penguins okrem Brassarda angažovali i Tobiasa Lindberga z Vegas a z Ottawy získali Vincenta Dunna plus tretiu voľbu v tohtoročnom drafte. "Senátori" ulovili v trejde obrancu Iana Colea, brankára Filipa Gustavssona a od Pittsburghu dostali aj dva draftové výbery - prvokolový v tomto lete a treťokolový v budúcom roku.

Ku Golden Knights zamieril z Pittsburghu "zlý muž" Ryan Reaves a voľba v 4. kole draftu 2018. V rámci dohody klubov bude Vegas hradiť aj 40 percent z Brassardovho platu. Skúsený kanadský útočník má kontrakt, ktorý mu zaručuje ročnú mzdu päť miliónov dolárov, platný do konca sezóny 2018/2019.

Pittsburgh získal v osobe Brassarda dlho hľadaného centra do tretieho útoku, ktorý vlani oslabil odchod Nicka Bonina do Nashvillu. Lídrami prvých dvoch sú hviezdni Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Brassard pôsobil v NHL okrem Ottawy aj v Columbuse a NY Rangers, v 58 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral 18 gólov a 20 asistencií.

"Snažili sme posilniť post centra, mať ho lepšie zabezpečený. Ak chcete v tejto lige uspieť, musíte ho mať dobre pokrytý. Myslíme si, že Derick bude pre náš tím kvalitnou posilou," citovala agentúra AP generálneho manažéra "tučniakov" Jima Rutherforda.