Main Content

Megatrejd medzi Rangers a Tampou: Farby menilo až 5 hráčov!

utorok, 27. február 2018 08:01 | Autor: TASR

Trejd NHL
Trejd NHL | zdroj: TASR

Tampa Bay 26. februára (TASR) - Najväčšiu transakciu tesne pred pondelkovou uzávierkou výmien v NHL zrealizovali kluby Tampa Bay Lightning a New York Rangers.

"Blesky" získali elitného obrancu Ryana McDonagha a útočníka J.T. Millera výmenou za ruského hokejistu Vladislava Namestnikova, Čecha Libora Hájka, Bretta Howdena, voľbu v 1. kole tohtoročného draftu a podmienenú draftovú voľbu v 2. kole. Informoval o tom portál tsn.ca.

Rangers už pred niekoľkými dňami avizovali, že chcú zrekonštruovať a omladiť svoj káder aj za cenu toho, že im unikne tento rok play off. Naopak Tampa ako líder celej súťaže hľadala posily pred vyraďovacími bojmi, v ktorých sa netají útokom na pohár. Podarilo sa jej uloviť jedno z najzvučnejších mien, 28-ročný McDonagh je komplexný bek, ktorý má pred sebou ešte rok platný kontrakt s platom 5,3 mil. dolárov. V 49 dueloch sezóny zaznamenal dva góly a 24 asistencií, pričom priemerne odohral 23:55 min. za zápas.

Dvadsaťštyriročný Miller si v 63 súbojoch pripísal 13 gólov a 40 bodov. Rangers získali Namestnikova, ktorý zažíva svoj najvydarenejší ročník v NHL, po boku Nikitu Kučerova a Stevena Stamkosa nazbieral 44 bodov (20+24) v 62 zápasoch.