Main Content

PREMIER LEAGUE: Kde skončí Joey Barton? + VIDEO

piatok, 5. august 2011 10:23 | Autor: Martin Gulas

PREMIER LEAGUE: Kde skončí Joey Barton? + VIDEO
PREMIER LEAGUE: Kde skončí Joey Barton? + VIDEO | zdroj: Martin Gulas pre Sport7.sk, foto SITA

Záložník Newcastlu United Joey Barton nemá jasno v tom, za ktorý klub bude v budúcej sezóne hrať. Zatiaľ čo vedenie ho umiestnilo na prestupovú listinu, manažér klubu Alan Pardew tvrdí, že hráč má dvere v klube stále otvorené.

V pondelok prišla oficiálna stránka Newcastlu United so správou, že Joey Barton bol po neúspešných jednaniach o novej zmluve umiestnený na trh s voľnými hráčmi. Tento kontroverzný futbalista, ktorý strávil nejaký čas aj za mrežami, bol v minulej sezóne dôležitým členom základnej zostavy Strák.

Zmluva mu na St. James’ Parku vyprší budúce leto a podľa predošlých správ klubu mala byť predĺžená. Hráč však prišiel s tvrdením, že Newcastle hľadá mladých, nádejných a perspektívnych hráčov, o starcov vraj nemajú záujem. Tým sa len prehĺbili nezhody medzi ním a klubom, keď podali Straky prostredníctvom svojej oficiálnej stránky následné vyhlásenie: „Newcastle United potvrdzuje, že Joey Barton bol dnes umiestnený na trh s voľnými hráčmi. Dostal správu, že môže zadarmo odísť z klubu.“

Na prekvapenie prišla vo štvrtok šokujúca informácia, že manažér Alan Pardew s hráčom i naďalej počíta, dvere v jeho tíme má vraj stále otvorené. Je teda možné, že 28-ročný záložník nakoniec zostane v Newcastli.

Pardew si plne uvedomuje hráčove kvality aj napriek viacerým hráčovým výstrelom ho nezatracuje. „Myslím, že som nikdy nezavrel dvere žiadnemu hráčovi a nebudem ich zatvárať ani Joeymu,“ prehlásil.

A kde je hlavný problém? Jedným slovom, Twitter. Hráč tam verejne kritizoval klub, začo mu bol strhnutý dvojtýždenný plat a taktiež mal samostatný tréningový plán. Pardew si myslí, že Twitter by mal byť hráčom zakázaný, podobné problémy mal už aj manažér Manchestru United, Sir Alex Ferguson.

„Podľa môjho názoru je Twitter všeobecným problémom futbalu. Hovoril som s Fergusonom, pretože sme mali podobný problém s Twitterom, hľadali sme akési riešenie. Myslím si, že žiadny hráč by nemal verejne kritizovať svoj klub,
“ zneli Alanove slová.