Main Content

Preview 1.kola Bundesligy: Piatkový program

piatok, 5. august 2011 16:06 | Autor: Peter Sochor

Preview 1.kola Bundesligy: Piatkový program
Preview 1.kola Bundesligy: Piatkový program | zdroj: Peter Sochor pre Sport7.sk, foto SITA

Dnešným dňom otvorí svoje brány jedna z najprestížnejších európskych líg, nemecká Bundesliga. V prvom zápase sezóny proti sebe narazia obhajca trofeje Borussia Dortmund a 8.tím minulej sezóny Hamburg SV.

Borussia Dortmund – Hamburg SV, 20.30

Borussia Dortmund ukázala v príprave veľmi dobrú formu ale napriek tomu tam môžeme nájsť medzery, ktoré určite robia trénerovi Kloppovi vrásky na čele.

Spomeňme napríklad prehru s Poloniou Warszawa alebo aj iné zápasy kde obrana dostala množstvo zbytočných gólov. Treba dodať, že tieto situácie sa udiali ešte na začiatku prípravy a hráči nehrali na 100%. Čo sa týka zmien v kádri tak Borussia výraznou obmenou neprešla. Za najväčšiu stratu môžeme považovať odchod Nuriho Sahina do Realu Madrid ale na druhej strane tím získal Ilkaya Gundhogana, ktorého spôsob hry odborníci prirovnávajú práve k Sahinovi.

Dnešný súper Borussie, Hamburg SV, skončil v minulej sezóne na 8.mieste, čo môžeme považovať za sklamanie. Tento tím máva vždy najvyššie ciele ale v posledných sezónach akosi stráca dych s najlepšími. Preto nesmieme byť prekvapený ich aktivitou na prestupovom trhu. Za najväčšiu posilu môžeme označiť  Jeffreyho Brumu z FC Chelsea, ktorý prišiel na ročné hosťovanie, na druhej strane klub opustili hráči ako Rozehnal, van Nistelrooy či Mathijsen.

Ak všetky tieto poznatky zhrnieme tak favoritom tohto zápasu je domáci Dortmund. Ťažko povedať, či sú hostia dostatočne zohratí na to aby mohli hrať s domácimi vyrovnanú partiu. Dortmund navyše už má za sebou jeden ostrý štart, keď vo finále nemeckého superpohára prehral na penalty s Schalke 04. Za veľkú výhodu domácich treba považovať aj vypredaný Westfalen, čo znamená 80 000 divákov.

Náš tip: víťazstvo Dortmundu  - kurz okolo 1,50-1,60

Na záver jedna zaujímavosť: Tento zápas sa bude vysielať v 199 krajinách sveta.