Main Content

Preview 4. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava, Senica - Žilina

nedeľa, 7. august 2011 11:43 | Autor: Štefan Álló

Preview 4. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava, Senica - Žilina
Preview 4. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava, Senica - Žilina | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Nedeľa nám prináša šlágre ako hrom! Najsledovanejší zápas sa odohrá na Pasienkoch, kde sa stretne bratislavský Slovan a jeho odveký rival Trnava. Zaujímavosťou je, že dnes na seba narazia štyri mužstvá, ktoré reprezentovali našu krajinu v európskych pohároch. Podrobnejšie analýzy stretnutí čítajte v článku!

Slovan Bratislava - Spartak Trnava, 18:00

Slovanisti prehrali v poslednom kole na pôde Žiliny 2:1, avšak v oklieštenej zostave, keďže už bývalý tréner belasých Karel Jarolím postavil väčšinu hráčov z lavičky a najväčšie opory tímu nechal odpočívať pred odvetou III. predkola ligy majstrov proti Apoelu Nikózia. Ani tento ťah však Slovanu naplniť postupový cieľ nepomohol, keďže futbalovejším “Cyperčanom“ podľahol v stredu po nepresvedčivom výkone 0:2.

Následne v piatok podvečer majiteľ Slovana Ivan Kmotrík zrušil zmluvu s Jarolímom (ktorý odchádza trénovať do Saudskej Arábie) a angažoval kormidelníka našej reprezentácie, Vladimíra Weiss st. Ten tak dnes zažije ostrú premiéru na lavičke Belasých proti Trnave. Či už ide zo strany Kmotríka a Weissa o správny krok ostáva otázne.

U Spartakovcov vládne momentálne futbalová eufória. Niet divu, mužstvo postúpilo do Play-off Európskej ligy a v Corgoň lige ešte neprehralo. Vo štvrtok odohrali Trnavčania náročný 120 minútový zápas III. predkola Európskej ligy proti Levski Sofia. Stretnutie dotiahli do úspešného konca až po penaltách, v ktorých sa nemýlil ani jeden hráč Spartaku.

Hráči oboch mužstiev majú v nohách zápasy z európskych pohárov.  Vyťaženejší sú však rozhodne hostia, keďže v poslednom kole nastúpili proti Prešovu v kompletnom zložení a vo štvrtok odohrali až 120 minút náročného zápasu európskych kvalít. Naopak väčšina hráčov základnej zostavy Slovana minulý víkend oddychovala a proti Apoelu hrali o deň skôr.

Na Pasienkoch sa očakáva početná divácka návšteva, ktorá je pre tieto derby bežná. Myslíme si, že viac síl na strane Slovana môže dnes výrazne zavážiť. Pomôcť by mohol aj nový impulz od trénera Weissa.

Náš tip: víťazstvo Slovana


FK Senica – MŠK Žilina, 19:30


Seničania rozstrieľali v poslednom kole Trenčín 4:0, ich náladu však pokazilo pohárové vypadnutie proti rakúskemu Red Bull Salzburg, keďže na domácom ihrisku podľahli favoritovi 0:3.

V kádri vicemajtra sa objavuje ďalší kanonier, keďže mladý Petr Hošek v troch zápasoch strelil už tri góly.

Žilinčania už bez pohárových zápasov mali voľnejší týždeň. V poslednom kole zdolali úradujúceho majstra ligy Slovan Bratislava 2:1 a dosiahli tak prvé víťazstvo v sezóne. Nádherným gólom sa blysol Miroslav Barčík, ktorý z 30 metrov nedal brankárovi Putnockému žiadnu šancu.

Seničania sú vyčerpanejší ako Žilinčania, keďže ešte vo štvrtok hrali pohárový zápas a v nohách majú aj minulotýždňový zápas v Salzburgu. Bude preto zaujímavé sledovať ako sa tento fakt prejaví na ich výkone.

Domáci sa pred vlastným publikom radi prezentujú útočným futbalom, čo potvrdili aj proti Red Bull Salzburg (hoci im to bolo osudné). V dvoch domácich vystúpeniach v tejto sezóne Corgoň ligy vsietili až sedem gólov, pričom neinkasovali ani raz. Posledné zápasy Senice aj Žiliny sú plné gólov a preto si myslíme, že tip na vyšší počet by sa mohol vyplatiť.

Náš tip: padne viac ako 2,5 gólu