Main Content

City hlásia posilu, Jovanovič do Anderlechtu

sobota, 6. august 2011 19:52 | Autor: Martin Gulas

Manchester City opustil nedávno Shay Given a preto si museli nájsť za neho náhradu. Kryť chrbát prichádza Hartovi z Poli Temešváru Costel Pantilimon. Opačným smerom putuje Milan Jovanovič, ktorý opúšťa Premier League a po nešťastnom angažmán na Anfield Road to skúsi v belgickom Anderlechte.

Pantilimon posilní City

Jasnou jednotkou v bráne Citizens je Angličan Joe Hart, ktorý dokázal pred rokom z brány vytlačiť skúseného Shaya Givena. Ten sa po roku strávenom na lavičke pobral do konkurenčnej Aston Villy. Odchod Givena z City of Manchester Stadium sa dal čakať a preto museli šejkovia z Manchestru vedieť, že budú musieť nájsť náhradu.

Dnes bol oznámený príchod Costela Pantilimona z rumunského Poli Temešváru. Tento gólman si zahral proti City v minulej sezóne v rámci Europa League, keď trikrát inkasoval. Costel debutoval v drese rumunskej reprezentácie v roku 2008 a údajne priťahoval dlhšiu dobu záujem Arsenalu a Interu Milána.

Na oficiálnych stránkach Manchestru City stálo: „Chceme Costela v našom klube srdečne privítať.“

Medzitým manažér Roberto Mancini potvrdil, že 38 miliónová posila Sergio Aguero je na nedeľný zápas Community Shield proti United pripravený nastúpiť, avšak len z lavičky. „Sergio je na 100% fit a je pripravený naskočiť do zápasu z lavičky.“

Jovanovič to skúsi v Belgicku

Milan Jovanovič prichádzal do Liverpoolu minulé leto ako veľká nádej zo Standardu Liege, očakávalo sa od neho veľa gólov vstrelených do sietí súperov. 30-ročný srbský hráč však zďaleka nenaplnil očakávania a dnes sa oficiálne stal novou posilou Anderlechtu.

Milan odchádza do Belgicka ako voľný hráč, na anglickú Premier League bohužiaľ recept nenašiel. „Milan Jovanovič dnes dokončil svoj prestup z Liverpoolu do Anderlechtu,“ priniesla správu oficiálna stránka The Reds.

Jovanovič bol s odchodom do Bruselu spájaný už dlhšiu dobu, v plánoch manažéra Kennyho Dalglisha zrejme nefiguroval, a preto si musel zbaliť kufre a hľadať si job niekde inde.