Main Content

Preview 1. kola Bundesligy: Mainz - Leverkusen, Bayern - Monchengladbach

nedeľa, 7. august 2011 14:53 | Autor: Peter Sochor

Preview 1. kola Bundesligy: Mainz - Leverkusen, Bayern - Monchengladbach
Preview 1. kola Bundesligy: Mainz - Leverkusen, Bayern - Monchengladbach | zdroj: Peter Sochor pre Sport7.sk, foto SITA

Nemecká Bundesliga sa už naplno rozbehla a dnešnými dvoma zápasmi uzavrieme kapitolu 1.kola. Prinášame vám analýzu k zápasu Mainzu s Leverkusenom a Bayernu Mníchov s Borussiou Monchengladbach.

Mainz 05 – Bayer Leverkusen 15:30
Eurosport 2 Bundesliga live

Minulosezónne prekvapenie, Mainz 05, si mohlo premiérovo zahrať druhú najprestížnejšiu klubovú súťaž Európy, Európsku ligu. Mainz sa postaral opäť o prekvapenie ale tentokrát negatívne, keď vypadol v 3.predkole s rumunským Gaz Metal Medias, po výsledku 1:1 doma aj vonku nasledovali penalty, ktoré favorit nezvládol. Ťažko povedať ako sa s tým domáci vyrovnajú, každopádne sa treba z toho otriasť a venovať sa naplno Bundeslige.

Na druhej strane si Leverkusen na svoje pohárové povinnosti ešte mesiac počká, pretože je priamo nasadený do skupinovej fázy Ligy majstrov. Klub utrpel veľkú stratu v podobe  trénera Heynckesa, ktorý odišiel do Bayernu Mníchov. Na jeho miesto prišiel Robin Dutt, bývalý kouč SC Freiburg. Najväčšou posilou je príchod útočníka Schurrleho, ktorý prišiel práve z Mainzu. Naopak prestup Artura Vidala do Juventusu Turín (čiastka 10,5 mil.€) bol jednou z najväčších udalostí prestupového leta.
Náš tip: Leverkusen čaká prvý ostrý štart v sezóne 2011/2012 proti tímu, ktorý už odohral zápasy v kvalifikácií o pohárovú Európu. V Mainze po penaltách v Rumunsku zavládlo obrovské sklamanie a je otázne, či sa domáci dokážu z toho rýchlo dostať. Chuť po napravení si reputácie bude určite veľká ale predsa len to vidím na víťazstvo hostí.

Tipy: 
Víťazstvo Leverkusen - kurz medzi 1,8 a 2
Zápas bez remízy – Leverkusen  -  kurz medzi 1,3 a 1,45


Bayern Mníchov – Borussia Monchengladbach, 17:30
Eurosport 2 Bundesliga live

Posledný zápas 1.kola Bundesligy je vo všetkých smeroch viac-menej jednoznačný. Proti sebe nastúpia tímy, ktoré mali v minulej sezóne odlišné starosti. Bayern skončil na 3.mieste, čo bolo dosť neprijateľné pre fanúšikov ale aj pre funkcionárov, zato Monchengladbach odohral v minulom ročníku namiesto predpísaných 34 zápasov o dva viac. Po poslednom kole boli hostia na 16.mieste, čo im zaručovalo len baráž o udržanie sa. VfL Bochum doma porazili 1:0 a vonku uhrali remízu 1:1, čím sa udržali v najvyššej nemeckej súťaži.

Bayern minul počas prestupového leta 44,1 mil.€, čo je 21-násobne viac ako ich dnešný súper. Monchengladbach sa bude musieť naplno venovať obrane, hrať otvorenú hru by sa rovnalo samovražde. Obrana hostí sa určite dopustí množstva a preto očakávam veľké víťazstvo Bavorov.

Náš tip:Padne viac ako 3,5 gólu - kurz medzi 2 a 2,20