Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Thajsko – Slovensko

nedeľa, 25. marec 2018 18:23 | Autor: Filip Chudý

Zostava Slovenska
Zostava Slovenska | zdroj: Slovenský futbalový zväz

Vo finálovom stretnutí Kráľovského pohára zvíťazili Slováci nad domácim Thajskom 3:2. Ako si počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Michal Šulla (4,5) – Vysoké lopty sťahoval a riešil s úplným prehľadom, ale doplatil na to, že chcel hrať moderne. Prvý gól ide na jeho konto, keď chyboval v rozohrávke. V druhom polčase mu rozhodca odpískal zdržiavanie hry, pričom aj tu chcel moderne rozohrávať, keď štyrikrát naznačil, ale spoluhráči boli obsadení... Ak by to v týchto prípadoch len odkopol kdesi na stred ihriska, mal by vydarený debut s dvoma kľúčovými zákrokmi.

Boris Sekulič (5,5) – Pôsobil zakríknuto, akoby nič nechcel pri debute pokaziť. Veď ani nič nepokazil, lenže ani nič nevymyslel. Nejaké dva útočné výpady sú málo. V defenzíve by mal občas lepšie dostupovať súperových hráčov, ale tí naňho teraz aj tak nevyzreli.

Ľubomír Šatka (5,5) – Nejaké náznaky modernej hry stopéra ukázal, ale nebolo to nič také, z čoho by nám mala padnúť sánka. Naopak, boli uňho viditeľné niektoré nedostatky v defenzíve, hoci tie sú aj dôsledkom nezohratosti tejto defenzívnej formácie.

Martin Škrtel (6,5) – Jeho prihrávka na Maka bola základom nášho prvého gólu. Po zapadnutí jazyka sa vrátil do hry a ukázal srdce kapitána, no chybu v rozohrávke, akú predviedol na začiatku druhého polčase, by si mal v reprezentácii odpustiť, lebo lepší súper by nás potrestal. Inak bol jeho výkon v poriadku.

Róbert Mazáň (5) – Začal kvalitným centrom na hlavu Nemca už v 4. minúte, lenže potom tých pozitív už bolo minimum. Zopár dobrých nábehov dopredu nemôže vyvážiť jeho zlú pozičnú hru. Pohybliví Thajčania mu robili veľké problémy a viackrát sa dostali za jeho chrbát. Tiež nemôže ako prvý hráč dovoliť, aby lopta prešla po zemi do „ohňa“, ako pred druhým inkasovaným gólom. Aj keď tu chybovala celá nedôrazná defenzívna línia.

Erik Sabo (4) – Jednoducho povedané, nebol to jeho zápas. Mal problémy s rozohrávkou, v defenzíve tiež nebol najistejší. Proste bol nevýrazný a išiel zaslúžene ako prvý dole.

Ján Greguš (5) – Nízki hráči súpera mu robili problémy, neraz sa dostali za jeho chrbát. Čakalo sa od neho viac. Trochu mu pomohol príchod Lobotku. Mal mať gólovú asistenciu, lenže rozhodcovia gól Maka chybne neuznali. Tak má aspoň akoby druhú asistenciu pri góle Pačindu, na ktorého otočil hru pred víťazným presným zásahom.

Erik Pačinda (7) – V polovici prvého dejstva mohol ísť sám na brankára, lenže to by musel byť rýchlejší a k tomu vedieť hrať kvalitne aj pravačkou. No potom ukázal, v čom je jeho sile, čiže vo výbornej ľavačke. Najprv ňou skvele obslúžil Maka, potom „vymietal“ pavučinky. Ukážkovo využil ponúknutý čas a priestor od hráčov Thajska... Dalo by sa povedať, že aj ten od Kozáka, ale ako krídelník mal byť ešte aktívnejší v hre.

Ondrej Duda (7,5) – Strelil náš prvý gól, získal loptu na vlastnej polovici a rozohral ju pred druhým, navyše asistoval pätičkou na tretí presný zásah. Bol tak pri všetkých našich góloch, pričom Maka poslal dvakrát do veľkých šancí. V tomto smere ukázal kvality, ale netreba tiež prehliadať, že mal opäť aj hluché fázy, keď ho nebolo vidieť. Mohlo to byť spôsobené aj nízkou hernou praxou.

Róbert Mak (7,5) – Náš jasne najlepší hráč, teda hlavne vtedy, dokým vládal. Keď už nestíhal, vyrobil aj zbytočnú gólovú štandardku... No pozitíva výrazne prevažovali. Ukázal skvelý individuálny prienik pred prvým gólom, na ktorom má viac ako polovičnú zásluhu. Skvele vysunul Pačindu do nájazdu, strelil gól, dostal sa svojou aktivitou aj do ďalších šancí. V druhom dejstve tiež strelil gól, ale bol chybne neuznaný, keďže Mak v ofsajde nebol.

Adam Nemec (4,5) – Bolo na ňom vidieť, že dlhšie v klube nehral. Začal síce sľubnou hlavičkou tesne nad, ale potom ho už nebolo vidieť. Ak si teda odmyslíme jeho chybu v rozohrávke na konci prvého polčasu, po ktorej sme dostali takmer gól. Snahu mal, ale kvalitu asi nechal kdesi na tribúne v Rumunsku...

Stanislav Lobotka (5,5) – Jeho príchod nám pomohol, ale nie až tak, aby sme boli v poslednej tretine stretnutia herne lepší. Thajčania si aj tak naďalej hrali to svoje a boli nám na lopte minimálne vyrovnaným súperom.

Milan Škriniar, Albert Rusnák (bez známky) – Nemali veľa času sa ukázať, aj preto sa neukázali. Proste si len pripísali ďalšie reprezentačné čiarky.  

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon