Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (10.8.2011) + VIDEO

streda, 10. august 2011 18:29 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (10.8.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (10.8.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Faraón Bradley ?

Meno Boba Bradleyho, ktorý len nedávno skončil pri kormidle USA, sa v posledných dňoch často spomína v súvislosti s viacerými tímami, ktoré hľadajú novú tvár na svoju trénerskú lavičku. Najhorúcejšia stopa údajne vedie do Egypta, kde by ho národná futbalová federácia rada vymenovala za trénera „Faraónov“.

Sneijderová “manchesterská” sága pokračuje


Záložník Interu Miláno Wesley Sneijder, ktorý je vo futbalovej tlači počas tohto prestupového obdobia možno najčastejšie spomínaným hráčom, opäť zaplnil titulné strany internetových verzií a tlačených denníkov vo Veľkej Británií. Holandský reprezentant podľa najnovších informácií opäť prestupuje do Manchestru, no na rozdiel od správ spred 3 dní, ktoré boli podľa miestnych médií vraj overené (zdá sa, že nie) neputuje k Citizens, ale do Manchestru United. Či ide len o ďalšiu novinársku kačicu, alebo konečne pravdivú informáciu ukážu až najbližšie dni.

Turan do Španielska


Meno tureckého reprezentanta, ktorý donedávna slúžil Galatasarayu Istanbul, sa počas prestupového obdobia spájalo hlavne s londýnskou Chelsea, no napokon je všetko inak. Z transferu do Premier League na poslednú chvíľu zišlo a Arda Turan sa stal novou posilou Atlética Madrid.

Stoke zbrojí


Hrnčiari zo Stoke City, ktorí v minulej sezóne šokovali Anglicko účasťou vo finále FA Cupu (čím si zaistili účasť v play off Európskej Ligy) zbroja pred začiatkom sezóny. Tréner Tony Pulis do mužstva priviedol dve známe tváre - Jonathana Woodgata a  reprezentačného obranu Upsona.

Bastos zostáva v Lyone

Michel Bastos neprestúpi do Juventusu, ani do žiadneho iného klubu. Aspoň to dnes prehlásil sám brazílsky reprezentant, ktorý podľa francúzskych médií plánuje s Lyonom podpísať nový viacročný kontrakt.

Aršavin z Arsenalu neodíde

Andrej Aršavin, ktorého meno sa v posledných dňoch skloňovalo v súvislosti s Realom Madrid, Machačkaly a Galatasarayom dnes vyhlásil, že na týchto špekuláciách nie je ani kúsok pravdy. Ruský reprezentant zároveň dodal, že do Realu by neodišiel ani v prípade skutočného záujmu, pretože je obdivovateľom konkurenčnej Barcelony.

Chelsea ponúka Benayouna za Modriča

Hoci bolo v posledných dňoch okolo prestupu Luku Modriča do Chelsea ticho, dnes vyšli na svetlo sveta správy o novej ponuke londýnskeho veľkoklubu, ktorý chce získať chorvátskeho reprezentanta  z Tottenhamu výmenou za Yossiho Benayouna a bližšie nešpecifikovanú finančnú čiastku. Podľa portálu transfermarkt je cena Modrica 33 miliónov eur (Benayouna okolo 8,5 mil).