Main Content

Kto by mohol posilniť Slovan? Špekuluje sa nielen o Hrivíkovi

sobota, 7. apríl 2018 14:26 | Autor: Jakub Vaverka

Hrivík Slovan
Hrivík Slovan | zdroj: TASR

Bratislavský Slovan nepostúpil do play-off KHL a niekoľko dní už má po sezóne. Klub z hlavného mesta Slovenska začal pracovať na príprave kádra pre nasledujúci ročník.

Generálny manažér hokejového Slovana Patrik Ziman absolvoval interview pre portál Šport.sk, v ktorom hovoril o viacerých témach. Jednou z nich bola stavba kádra pred nasledujúceho sezónou. „Pokiaľ chceme byť konkurencieschopní najlepším tímom v KHL, tak sa budeme musieť pozerať do zahraničia. Ak by sme chceli získať hráčov, ktorí pôsobia na najvyššej úrovni v NHL, tak ich nedostaneme,“ začal Ziman.

Bratislavský GM ale nechcel hovoriť o konkrétnych menách. Deklaruje však, že Slovan chce káder budovať systematicky a nie na poslednú chvíľu, ako počas posledných rokov. „Do chvíle, kým to nebude reglementom ligy povolené, nemôžeme hovoriť o menách nových hráčov. Skladanie kádra totiž bude fungovať úplne inak ako po minulé roky. Mužstvo totiž chceme skladať okolo rozdielového hráča, o ktorého budeme mať záujem.“

Slovan vyberá nové posily skutočne poctivo. Ziman povedal, že analýzou Bratislavčanov prešlo približne sedemdesiat päť hokejistov. Jeden z vedúcich mužov nášho zástupcu v KHL v rozhovore taktiež priznal, že jedným z hráčov, o ktorých sa Slovan zaujíma je Marek Hrivík.

Hrivíkovi sa tento rok nepodarilo natrvalo dostať do zostavy Calgary Flames, preto sa špekuluje, že zmení pôsobisko.  V súvislosti s bratislavským klubom boli spájané aj mená ako Richard Pánik, Tomáš Záborský či Martin Marinčin, ale podľa Zimana momentálne Slovan nemá na hráčov tohto typu dostatok financií.