Main Content

Preview 5. kola Corgoň ligy: Predohrávka: Zlaté Moravce – Prešov

piatok, 12. august 2011 12:44 | Autor: Štefan Álló

Preview 5. kola Corgoň ligy: Predohrávka: Zlaté Moravce – Prešov
Preview 5. kola Corgoň ligy: Predohrávka: Zlaté Moravce – Prešov | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Na programe je piate kolo slovenskej Corgoň ligy, prvýkrát v tejto sezóne aj s piatkovou predohrávkou. Dnes sa stretne nečakaný líder tabuľky zo Zlatých Moraviec s doteraz strelecky nemohúcim Prešovom. Či sa udržia Zlaté Moravce aj po víkende na prvej priečke sa dozvieme už dnes večer.

Zlaté Moravce – 1. FC Tatran Prešov,  19:30

Zlaté Moravce sú zatiaľ mimoriadne príjemným oživením ligy. Na piate kolo súťaže čakajú z nečakaného postu lídra Corgoň ligy, keď zatiaľ nenašli premožiteľa. V poslednom kole na pôde Košíc sa síce už zdalo, že zverenci Juraja Jarábka utrpia prvú prehru, no vlastný gól domácich v závere zápasu znamenal deľbu bodov (1:1).

Napriek zisku dvoch bodov zo štyroch zápasov zverenci trénera Tarkoviča v tejto sezóne ešte neskórovali. Mužstvo malo v minulom kole na dosah aj tretí remízový bod, no v stretnutí s Banskou Bystricou inkasovali až v závere v 85. minúte.  Káder Prešova sa počas týždňa  posilnil, pribudol 21 ročný Brazílčan Ricardo Torres, ktorý môže nastupovať v strede poľa. Na skúške sú v tíme okrem toho aj dvaja hráči z Nigérie. Či sa však oblečú do prešovských farieb je v túto chvíľu ešte otázne.

Zlatomoravčania majú z dvoch doterajších domácich vystúpení plný počet bodov, po tom ako zdolali Ružomberok 1:0 a Dunajskú Stredu 2:1. Naopak Prešovčania s dvomi remízami a bez streleného gólu budú pravdepodobne ťahať aj v tomto kole za kratší koniec povrazu. My tipujeme víťazstvo domácich a ako tip risk radíme hendikep.

Náš tip: víťazstvo ZM
Tip risk: hendikep víťazstvo ZM