Main Content

HÁDZANÁ: Nováčik v príprave na WHIL

piatok, 12. august 2011 14:16 | Autor: M. Kubala

HÁDZANÁ: Nováčik v príprave na WHIL
HÁDZANÁ: Nováčik v príprave na WHIL | zdroj: M. Kubala pre Sport7.sk

Nováčik WHIL, hádzanárky Slávie UDHK ŠG Nitra-Sereď vo svojom ďalšom prípravnom zápase privítali tentoraz prvýkrát v športovej hale OA v Seredi družstvo HK Slovan Duslo Šaľa, s ktorým v Šali prehrali 32:22. V tomto zápase však hlavne po zlepšenom výkone v druhom polčase svoje súperky zdolali.

Zápas domáce hráčky nezačali dobre. Niekoľko nepresných prihrávok a stratených lôpt pri zakladaní útoku využili hráčky Dusla Šaľa na rýchle protiútoky, ktoré s istotou premenili. Po pár minútach to bolo 0:3 a hra z úvodu zápasu neveštila pozitívnejšie skóre.

Domáce zakladali postupné útoky, prechod do útoku bol podstatne pomalší ako v prípade šalaniek, ktoré využívali chyby domácich hráčok a kruto ich trestali. Šaľa mala dobre organizovanú obranu a domáce sa zo začiatku v zápase ťažšie presadzovali.

Domáce hráčky však nepustili hosťujúce do vyššieho rozdielu skóre a neustále sa na svoje súperky gólovo doťahovali. Viac ako o tri góly z úvodu zápasu neprehrávali, no vždy keď to vyzeralo, že sa dokážu gólovo doťahnuť na svoje súperky, tie dokázali zasa odskočiť. Darilo sa im ľahšie skórovať, kým domáce sa na museli na mnohé góly nadrieť.

Zaujímavosťou prvého polčasu bolo, že domácim sa podarilo trikrát zrovnať skóre a na to na 6:6, 9:9 a 11:11 a vždy zo sedemmetrového hodu. Hra sa do konca polčasu postupne vyrovnávala a hráčky Šale vyhrávali maximálne o dva góly, čo domáce celý prvý polčas doťahovali. Aj keď domáce hráčky si museli každú šancu vypracovať, ukázali, že vedia vymyslieť najozaj pekné akcie.

Druhý polčas začal celkom inak ako prvý. Domáce sa nenechali zaskočiť, Po získanej lopte hneď v úvodnej minúte vyrovnali a aj keď súperky z protiútoku zasa strhli vedenie na svoju stranu, domáce dokázali odpovedať.

Hrali zodpovednejšie v obrane. Šalanky sa už tak často nedostávali do rýchlych protiútokov, naopak začalo sa dariť domácim hráčkam. Prvýkrát sa domáce dostali do vedenia na konci jedenástej minúty, keď vyhrávali 23:22 a celých šesť minút nedovolili hosťujúcim hráčkam streliť gól z hry. Začali im vychádzať rýchle protiútoky, ktoré dokázali zakončiť. Ich prechod do útoku bol rýchly a spresnili aj nahrávky, čoho výsledkom bola šnúra na 27:22 a hra sa im začala dariť.

Hráčkam Šale sa naopak prestalo v tejto časti hry dariť, niektoré strely zneškodnila domáca brankárka. Hosťujúce hráčky sa však nevzdávali a napriek narastajúcemu skóre v ich neprospech bojovali a postupne sťahovali päťgólový náskok domácich. Keď sa už zdalo, že by predsa len mohli ešte so zápasom niečo urobiť, keď rozdiel v skóre bol len jednogólový, zabojovali zasa domáce hráčky a už si nenechali víťazstvo v tomto zápase zobrať. Niekoľkými peknými a rýchlymi akciami v závere zápasu znovu natiahli skóre na rozdiel päť gólov a v zápase vyhrali 36:31.

Kým v prvom polčase boli lepšie hosťujúce hráčky v druhom to bolo naopak. Zlepšenou hrou, zodpovednejšou hrou v obrane a rýchlymi protiútokmi dokázali domáce hráčky nad Šaľou zvíťaziť. Za zlepšený výkon a bojovnú hru v druhom polčase si víťazstvo zaslúžili.

Aj keď išlo o prípravný zápas a obaja tréneri skúšali rôzne hráčky, hra mala svoju kvalitu a víťazstvo nad skúseným družsvom Šale sa cení.

Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď - HK Slovan Duslo Šaľa 36:31 (16:17)

Slávia UDHK: Medveďová, Melišeková - Krajčovičová 1, Lenčešová 4, Rácková 1, Ivanová 2, Bérová 4, Matoušková, Kisová, Vajsová, Vargová 2, Sláviková 5/3, Sýkorová 3, Tulipánová 9, Biziková 5/1

Ďalší prípravný zápas odohrali 11.augusta 2011

Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď - partizánske 37:38

Slávia UDHK: Medveďová, Melišeková, Halásová, Krajčovičová 2, Lenčešová 3/2, Ivanová 3, Matoušková 3, Kisová 3, Vajsová 1, Vargová 4, Sláviková 1, Sýkorová 8, Tulipánová 8, Konigová, Šinská 1