Main Content

ROZHOVOR: D. Uškovič: Na Slovensku máme náročného diváka

piatok, 12. august 2011 14:46 | Autor: Michaela Urban

ROZHOVOR: D. Uškovič: Na Slovensku máme náročného diváka
ROZHOVOR: D. Uškovič: Na Slovensku máme náročného diváka | zdroj: Michaela Urban pre Sport7.sk, foto SITA

Po štyroch odohratých kolách im patrí strieborná priečka. Súperovu sieť dokázali rozvlniť deväťkrát, protihráčom dovolili skórovať len v troch prípadoch. Medzi troch najlepších kanonierov ligy patrí ich skúsený útočník Jakubko.

Po prvom jesennom zaváhaní ťahajú sériu troch víťazstiev, dvakrát doviezli body z ihrísk súperov. Teraz ich však čakajú merania síl ťažšieho kalibru. Už zajtra na domácom trávniku privítajú majstrovský Slovan. O situácii v Dukle Banská Bystrica sme sa porozprávali s útočníkom Dušanom Uškovičom.

V radoch vojakov vládne spokojnosť

Aktuálne umiestnenie je pre klub zo stredného Slovenska úspechom.  „Keby nám niekto pred začiatkom sezóny povedal, že budeme mať po štyroch kolách deväť bodov, tak by sme to brali,“ povedal hráč Dukly a dodal: „v kabíne preto momentálne vládne spokojnosť.“ Po prvej domácej prehre a predvedenom výkone to nádejne nevyzeralo. „Zápas proti Nitre nám nevyšiel, hlavne výsledkovo,“ priznal útočník a objasnil príčinu: „zlyhala koncovka, mali sme málo príležitostí na skórovanie a nepomohol ani prvý nešťastný inkasovaný gól.“  Prešiel týždeň a na Banskobystričanov čakal zápas v Dunajskej Strede. Tam akoby vybehla “iná“ Dukla. „Neviem či vymenená, ale musím priznať, že cez týždeň bolo v kabíne dusno,“ prezradil 26- ročný útočník a na margo zmien, ktoré podnikol tréner, dodal: „konkrétne nezmenil nič, každý musel začať sám od seba a snažiť sa v ďalšom zápase podať lepší výkon.“ To sa mužstvu aj podarilo, nad domácim DAC vyhrali 1:3, pričom dva góly si pripísal na svoje konto práve rodák z Prešova. „Zápas mi celkom vyšiel, nielen mne, ale výsledkovo, strelecky aj výkonom celému mužstvu,“ nechal sa počuť Uškovič, ktorý na úvod novej sezóny herne ožil: „je to tým, že som sa po letnej príprave presadil do základnej zostavy, mám väčší priestor na ihrisku a navyše cítim dôveru trénera.“ Následne mužstvo na domácej pôde privítalo Košice, o týždeň neskôr cestovali do Prešova. Dva zápasy priniesli plných šesť bodov. „Musím povedať, že po prvom zbabranom zápase bolo povinnosťou doma vyhrať. V Prešove to bolo ťažšie, dostali sme sa aj pod tlak domácich. Na konci sme však víťazstvo strhli na svoju stranu, z čoho sme boli veľmi šťastní,“ zbilancoval odchovanec prievidzského futbalu.

Ďalšie zápasy budú náročné

Už zajtra čaká “vojakov“ atraktívny zápas, hostia Slovan Bratislava, ktorý sa predstaví pod vedením trénera Weissa. Nájsť kľúč k úspechu proti majstrovi bude asi náročná úloha. „Dôležitá bude zodpovednosť celého tímu, poctivá defenzíva a vytvorenie si nejakých dobrých gólových príležitostí,“ prezrádza recept na “belasých“ a na margo špeciálnych príprav dodáva: „na nich sa netreba extra pripravovať, sú to majstri, každý z nás sa na nich teší a vnútorne motivuje aj sám.“ Žreb zápasov sa postaral o to, že Dukla následne narazí na trio, ktoré sa predstavilo v európskych pohároch. Bude najnáročnejšia Senica, Žilina alebo Trnava? „To sa takto nedá povedať, musíme ísť od zápasu k zápasu a na každého z nich sa poriadne pripraviť,“ odvetil 26- ročný hráč a pokračoval slovami: „hrať sa dá v podstate s každým súperom a my sa budeme snažiť bodovať v každom kole.“

O mladom mužstve a divákoch


Predsezónne prognózy nedávali tímu spod Urpína veľké šance. Predsa len, vekový priemer nie je vysoký, šancu dostáva dosť mladých hráčov. „Ja si myslím, že sme vekovo dobre poskladané mužstvo,“ vyvrátil odhady Dušan Uškovič a dodáva: „sú tu aj starší hráči, ktorí by mohli napomôcť tomu, aby sme mali čo najmenej kolísavých výkonov. Nehovorím, že vždy budeme len vyhrávať, ale Dukla má na to, aby v lige hrala rovnocennú partiu s každým.“ Odhady pre štartom ligového ročníka sa však nesústredili len na kluby, ale aj na množstvo divákov. S týmto faktorom majú problém aj pod v metropole stredného Slovenska. „Je to pravda, aj na Štiavničkách ich býva čoraz menej. Nuž, na Slovensku máme náročného diváka,“ vyjadril sa “vojak“ s deviatkou na drese a vzápätí sa nechal počuť: „musíme si však vážiť každého jedného a prilákať aj ostatných svojimi výkonmi na štadión. Touto cestou by som ich chcel hneď pozvať na zajtrajší šláger kola pod Urpínom.“