Main Content

Ochrnutý mladý hokejista krátko po operácii vyslovil inšpirujúce slová

utorok, 10. apríl 2018 10:33 | Autor: Martin Gregor

Ryan Straschnitzki a Sheldon Kennedy
Ryan Straschnitzki a Sheldon Kennedy | zdroj: Twitter

Tragická nehoda autobusu juniorského hokejového tímu Humboldt Broncos si vyžiadala 15 obetí na životoch a ďalšie vážne zranenia preživších. Medzi nich patrí aj Ryan Straschnitzki.

18-ročný obranca má za sebou úspešnú operáciu, ktorá mu zachránila život, no zároveň potvrdila, že pravdepodobne už nikdy nebude chodiť. Verdikt lekárov je ochrnutie od hrude, no obrovským šťastím v nešťastí je, že môže hýbať hlavou a rukami.

,,Je nažive a dýcha, takže sa tým veľmi netrápime,” povedal po operácii jeho otec Tom, pričom následne prezradil novinárom inšpirujúce slová jeho syna, ktoré leteli do sveta:

,,Pochopiteľne stále sa snaží hýbať nohami, pretože sa chce vrátiť na ľad. No potom sa pozrel na mňa a na jeho mamu a povedal: ,,Nuž, tak pôjdem na olympiádu so sledge tímom.’’ Je to úžasné dieťa.”

Ryan sa pár hodín po operácií spýtal svojho otca, či si môže pozrieť na internete fotografie z miesta tragédie. Následne vysvetľoval, čo sa stalo a dlho sa bez slov pozeral do mobilu.

Mladého hokejistu prišiel do nemocnice navštíviť aj jeho tréner boxu Cody Thompson, ktorý vyhlásil, že miluje prácu s Ryanom a určite sa ešte neskončila. ,,Je pravdepodobne najsilnejším športovcom a jedným z najnadanejších, s ktorými som kedy pracoval,” pričom dodal, že ak existuje niekto, kto sa dokáže vyrovnať s takouto tragédiou, bude to práve “Stratz”.

Nemocnicu navštívil aj kanadský premiér Justin Trudeau či bývalý hráč NHL Sheldon Kennedy, ktorý bol v autobuse, ktorý havaroval pri tragédií v roku 1986, počas ktorej zomreli štyria jeho spoluhráči.