Main Content

Zmluva o financovaní obnovy ZŠ O. Nepelu sa údajne prerába

streda, 7. apríl 2010 20:11 | Autor: TASR

Zmluva o financovaní obnovy ZŠ O. Nepelu sa údajne prerába
Zmluva o financovaní obnovy ZŠ O. Nepelu sa údajne prerába

Zmluva, na základe ktorej štát preberá financovanie rekonštrukcie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave pre budúcoročný hokejový šampionát, sa údajne prerába.

Minister školstva Ján Mikolaj síce v stredu pre agentúru SITA uviedol, že zmluvu podpísal ešte minulý týždeň, hlavné mesto však k nej má pripomienky. Tie v uplynulých dňoch zaslalo rezortu školstva, ktorý je garantom štátnej dotácie. Podľa hovorkyne bratislavského primátora Beatrice Szabóovej je totiž podpísaná zmluva v rozpore s pôvodnou zmluvou, ktorú Mikolaj a primátor Andrej Ďurkovský podpísali ešte v júli 2009. "Je to niekoľko bodov, ktoré mesto pripomienkuje. Ide ale o pripomienky technického charakteru, nie závažné," povedala pre agentúru SITA Szabóová. Podľa informácií magistrátu už ministerstvo zmluvu prerába a pripravuje na opätovný podpis oboch zainteresovaných strán.

S rekonštrukciou zimného štadióna pre hokejový šampionát začalo mesto 23. apríla minulého roka. Ukončenie prác sa predpokladá koncom novembra tohto roka, tréningové haly a podzemné parkovisko by mali byť hotové 28. februára 2011. Práce hradilo doteraz mesto, v tomto roku z peňazí, ktoré ušetrilo v minulom roku. Ide o čiastku 4,9 milióna eur. Od apríla by ich mal začať financovať štát. Prvú faktúru za práce dostane Ministerstvo školstva (MŠ) SR od hlavného mesta už tento mesiac. Primátor sa nedávno vyjadril, že od mestských poslancov nebude na rekonštrukciu zimného štadióna pýtať ani euro nad rámec schválených financií. Verí preto, že štát si svoje záväzky bude plniť, inak by bol primátor podľa vlastných slov nútený práce zastaviť.