Main Content

Preview 5. kola Corgoň ligy: Výber sobotňajších zápasov

sobota, 13. august 2011 11:52 | Autor: Štefan Álló

Preview 5. kola Corgoň ligy: Výber sobotňajších zápasov
Preview 5. kola Corgoň ligy: Výber sobotňajších zápasov | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Prvé prekvapenie 5. kola sa zrodilo už v piatok, keď Zlaté Moravce nedokázali nadviazať na doterajšie výborné výkony a na domácej pôde podľahli doteraz mlčiacemu Prešovu 2:1. Dnes sa hrajú derby zápasy v Banskej Bystrici a v Trnave. Zaujímavejší bude pravdepodobne zápas na Štiavničkách, keďže do Bystrice zavíta úradujúci majster Slovan Bratislava.

Banská Bystrica – Slovan Bratislava, 17:30

Banská Bystrica ťahá trojzápasovú víťaznú šnúru, naposledy zvíťazila na pôde Prešova 1:0 gólom z 85. minúty. Zverencom Štefana Zaťka sa podarila trojzápasová víťazná šnúra v minulej sezóne v dvoch prípadoch, avšak tentokrát by ju radi natiahli ešte viac.

Hráčom Slovana prišiel reprezentačný zápas vhod, pretože v posledných týždňoch hrali súťažné zápasy streda – nedeľa. Belasí v poslednom kole zvíťazili v derby zápase nad Trnavou 2:1 a spolu s Duklou majú na konte zhodne deväť bodov.

Funkcionári nespia na vavrínoch, do kádra pritiahli mladého útočníka Miloša Lačného, ktorý prichádza na polročné hosťovanie zo Sparty Praha.

Keďže v piatkovej predohrávke líder tabuľky zaváhal víťaz tohto zápasu môže prebrať vedúcu pozíciu. Belasých čaká cez týždeň zápas Európskej ligy s talianskym AS Rím a tréner Weiss možno bude kľúčových hráčov šetriť. Na základne týchto faktov sa nám pozdáva najreálnejší tip na remízu.

Náš tip: remíza

MŠK Žilina – AS Trenčín, 19:30

Žilinčania zvíťazili aj v druhom zápase po sebe, čím si vylepšili pozíciu v tabuľke a  aj náladu v kabíne po nevydarenom vstupe do sezóny. Víťazstvo je o to cennejšie, že ho  dosiahli na pôde vicemajstra zo Senice.  Pozitívom pre šošonov je aj strelecké prebudenie útočníka Cessaya, ktorý rozhodol o osude troch bodov.

Trenčania sú stále bez víťazstva, zo štyroch zápasov v dvoch remizovali a v dvoch prehrali. V poslednom kole získali bod na domácej pôde s Nitrou (0:0).

Domáca Žilina sa chytila a jej hra začína pripomínať starú dobrú Žilinu z úvodu minulej sezóny. Myslíme si, že dnes potvrdia úlohu favorita a bezpečne zvíťazia.

Náš tip: víťazstvo Žiliny

Spartak Trnava – FK Senica, 19:30


Ďalší derby zápas sa hrá v Trnave, kde domáce mužstvo hostí vicemajstra Senicu. Zverenci trénera Hoftycha majú za sebou náročné týždne, keďže v kvalifikačných zápasoch Európskej ligy nastupovali už od prvého kola a dostali sa až do play-off, v ktorom ich čaká ruský Lokomotiv Moskva.

Výbornú formu má útočník Ladislav Tomaček, ktorý v šiestich zápasoch Európskej ligy strelil šesť gólov, avšak v domácej súťaži zatiaľ mlčí. Vzhľadom na náročnosť a vyťaženosť základnej jedenástky tréner Hoftych môže nechať viaceré opory na lavičke. Staronovou tvárou na slovenských trávnikoch bude útočník Tomáš Oravec, ktorý sa po pôsobení v Číne upísal trnavskému Spartaku.

Seničania prehrali už druhý zápas v tejto sezóne, tento krát na vlastnom ihrisku so Žilinou. V zápase nenastúpila brankárska opora Senice Petr Bolek, ktorého nahradil Pavol Kamesch, ale ani on nezabránil prehre proti Žiline. Čo sa týka hráčskych pohybov, mladý Brazílčan Kaká odchádza na polročné hosťovanie do Michaloviec.

Trnavčania aj napriek vyťaženosti chcú v zápase uspieť a s početnou diváckou podporou sa im to môže podariť. Forma z posledných týždňov je na ich strane.

Náš tip: víťazstvo Trnavy