Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (15.8.2011) + VIDEO

pondelok, 15. august 2011 14:59 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (15.8.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (15.8.2011) + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Fabregas definitívne hráčom Barcelony

Španielsky reprezentant Cesc Fabregas sa stal definitívne hráčom Barcelony po tom, čo úspešne prešiel zdravotnými testami u tímových doktorov. Barcelona podpísala s už bývalým kapitánom Arsenalu zmluvu na päť sezón. Anglický veľkoklub zinkasuje za Fabregasa, ktorý pôsobil v Arsenale dlhých osem rokov, odstupné vo výške 40 miliónov eur. V Premier League odohral populárny “Cesc” 303 ligových zápasov, v ktorých strelil 57 gólov.

Adebayor do Londýna

Togský útočník Emanuel Adebayor pochopil, že v útoku Realu Madrid by si moc neškrtol a rozhodol sa odísť. Od novej sezóny bude Adebayor súčasťou Tottenhamu, kam odišiel na polročné hosťovanie.

Ayala u nováčika


Nováčik anglickej Premier League Norwich sa posilnil. Do jeho radov pribudol mladý univerzál Daniel Ayala, ktorý prichádza z Anfield Road. Pre túto alternatívu sa Ayala rozhodol po tom, ako v drese Liverpoolu dostával len veľmi malo herných príležitostí.

Eto’o zvažuje kam pôjde

Hoci niektoré futbalové média avizovali, že Machačkala oznámi podpis zmluvy so Samuelom Eto’om už minulú sobotu dodnes nie je známe, kde napokon tento kamerunský útočník zakotví. ,,Jednania stále prebiehajú” povedal včera hviezdny Eto’o, ktorý nedávno prezradil, že by si rád zahral v anglickej Premier League. Tuto ligu by bol vraj ochotný uprednostniť pred rozprávkovým platom v Machačkale.

Keane do USA?


Robbie Keane pravdepodobne opustí Tottenham a prestúpi do zámorského Los Angeles Galaxy. Podľa informácií Britských médií je tento transfer už hotovou záležitosťou. Írsky reprezentant by mal zamieriť do USA za 3 milióny libier.

Trézéguet do Neapolu nepôjde


Skúsený francúzsky útočník David Trézéguet bol dlho spojovaný s príchodom do Neapolu. Tento prestup sa však podľa čerstvých informácií napokon neuskutoční. Bývalý reprezentant Francúzska a dlhoročná opora Juventusu Turín tak stále hľadá nového zamestnávateľa. Hráčov agent odkázal médiam, že o Trézégueta prejavili záujem dva kluby v Anglicku a Taliansku.

Ayew do Arsenalu?


Arséne Wenger prejavil veľký záujem o jednu z najväčších hviezd úradujúceho franúczského majstra Olympique Marseille - Andrého Ayawa. Ghanský záložník by mohol do zostavy Arsenalu ideálne zapadnúť po odchode Cesca Fabregasa a Samira Nasriho. Sám hráč prezradil, že prestupu do Arsenalu by sa rozhodne nebránil. Podľa platnej zmluvy s Marseille by ho museli “Wengerovci” vykúpiť spod zmluvy za odstupné vo výške minimálne 13 miliónov eur.