Main Content

NBA: Paul v tejto sezóne dohral, Bosh mimo pár týždňov

štvrtok, 8. apríl 2010 11:26 | Autor: TASR

NBA: Paul v tejto sezóne dohral, Bosh mimo pár týždňov
NBA: Paul v tejto sezóne dohral, Bosh mimo pár týždňov

Veľká smola sprevádza kluby NBA New Orleans Hornets a Toronto Raptors. Ich kľúčové osobnosti Chris Paul, resp. Chris Bosh im budú chýbať v závere základnej časti, a v prípade Chrisa Paula už s určitosťou až do konca sezóny.

Chris Paul v tejto sezóne dohral

Natrhnutý väz palca na pravej ruke vyradí rozohrávača basketbalového tímu New Orleans Hornets Chrisa Paula až do konca základnej časti NBA, ktorou sa pre klub z Louisiany uzavrie nevydarená sezóna. Jeho vedenie v stredu oznámilo, že jeden z najlepších tvorcov hry v súťaži síce nepotrebuje operáciu, ale v zostávajúcich štyroch stretnutiach nenastúpi. "Z dôvodu zranení to bola pre mňa veľmi ťažká sezóna. Nenávidím situácie, keď nemôžem pomôcť svojmu tímu, ale teraz je najlepším riešením úplné vyzdravenie. Verím, že v júni sa budem môcť k basketbalu vrátiť," povedal hráč s priemermi 18,7 bodu, 10,7 asistencie, 4,2 doskoku a 2,1 získanej lopty v 45 zápasoch tohto ročníka.

Bosh po operácii nosovej kosti, liečba otázkou týždňov

Krídelník basketbalového tímu Toronto Raptors Chris Bosh v stredu podstúpil operáciu nosovej kosti tváre, ktorú mu nešetrným úderom lakťom zlomil v úvode utorkového zápasu s Clevelandom Antawn Jamison. Jediný kanadský klub NBA oznámil, že bude trvať niekoľko týždňov, kým sa jeho líder vráti na palubovky. "Nejde o fraktúru, ktorá by si vyžadovala zavedenie skrutky alebo platničky či podobnú špeciálnu procedúru. Je to len malé vychýlenie kosti, ktorú sme vrátili do správnej polohy, aby sa zachovala jej štrukturálna celistvosť. O pár týždňov by to malo byť v poriadku," povedal klubový lekár Paul Marks. Bosh absolvoval zákrok v Clevelande, v stredu ešte zostal v miestnej nemocnici a zatiaľ nie je známe, kedy sa vráti do Kanady. Jeho zranenie prišlo päť zápasov pred záverom základnej časti a práve vo fáze, keď Raptors bojujú s Chicagom o poslednú postupovú priečku do play-off. V stredu bez svojho najlepšieho strelca nestačili pred vlastnými divákmi na Boston a ak Bulls vo štvrtok zdolajú Cleveland, vyrovnajú bilanciu Toronta na 8. priečke tabuľky Východnej konferencie.