Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (18.8.2011)

štvrtok, 18. august 2011 19:03 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové klebety a špekulácie (18.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (18.8.2011) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Bocanegra do Rangers

Vedenie francúzskeho St. Etienne dlho prehlasovalo, že svoju defenzívnu oporu nikam nepustí, no nakoniec sa všetko zvrtlo a Carlos Bocanegra odchádza. Viacnásobný americký reprezentant bude od novej sezóny pôsobiť v škótskom Glasgow Rangers.

Zmení Diarra dres?


Madridský univerzál Lassana Diarra, ktorý je známy skôr pod prezývkou Lass je na odchode z  kráľovského klubu. Diarra by totiž chcel od Mourinha viac herných príležitostí  a keďže stred poľa Realu je prehustený hviezdami “Lass“ volí alternatívu zmeny klubu. O jeho služby prejavil záujem londýnsky Tottenham, v drese ktorého by mohol opäť naštartovať svoju hviezdnu kariéru.

Jovetič ostáva


Pre Fiorentinu, ktorá sa v poslednom čase zmietala v problémoch svitla aspoň jedna dobrá správa. Opora jej ofenzívnych radov Stefan Jovetič by s klubom rád predĺžil zmluvu. Tá aktuálna mu vyprší v roku 2013.

Santa Cruz na odchode


Paraguajský kanonier Roque Santa Cruz je na odchode z Manchestru City, pretože v útočnej konkurencii Aguera, Džeka a Téveza by sa na ihrisko moc často nedostal.  Opora paraguajskej reprezentácie dokonca vyhlásila, že si radšej zahrá v druhej lige, ako by mal len vysedávať na striedačke Citizens. Medzi hlavných záujemcov o služby tohto šikovného útočníka patrí Leeds United a Leicester City vedený známym Svenom Goranom Erikssonom.

Sneijder nedotknuteľný


Vedenie Interu Miláno vyhlásilo, že ak klub predá kanoniera Samuela Eto´oa tak Inter za žiadnu cenu neopustí dirigent stredu poľa Wesley Sneijder. O tohto holandského špílmachra majú veľký záujem oba manchesterské kluby, ktoré núkali Nerrazzuri okolo 40 miliónov eur.

Malaga vraj mohla mať aj Eto’oa, Sneijdera či Raula


Malaga, ktorá utratila počas tohto prestupového obdobia už viac než 50 miliónov eur mohla byť ešte silnejšia. ,,Už sme dosiahli toho, že sa k nám chceli pripojiť Sneijder, Eto’o, Raul. Všetci traja boli otvorení myšlienke prestúpiť do Malagy”, vyhlásil pre arabský denník Al Sharq majiteľ klubu Al-Tahani. Malaga by mala byť v novej sezóne La Ligy čiernym koňom súťaže, keďže po posilnení o hráčov ako Ruud van Nistelrooy, Jeremy Toulalan, Diego Bounanotte, Santi Cazorla či Joris Mathijsen má minimálne za cieľ postup do predkola Ligy majstrov.

Tottenham zvažuje ponuku Chelsea za Modriča


Ak Modriča nepredáme udržíme si skvelého hráča. Ak ho však predáme privedieme do klubu za peniaze z transferu štyroch nových hráčov čo nás učiní silnejšími. Približne takto zmýšľa dnes tréner Tottenhamu Redknapp, ktorý vôbec po prvýkrát priznal, že londýnsky klub uvažuje nad uvoľnením Modriča do konkurenčnej Chelsea. Tá bojuje o jeho získanie už od otvorenia prestupového trhu.