Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (19.8.2011)

piatok, 19. august 2011 18:26 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (19.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (19.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Guiza sa vracia do La Ligy

Daniel Guiza sa vracia z Turecka do rodnej vlasti. 31-ročný útočník sa dohodol na ukončení zmluvy s Fenerbachce a mieri do Getafe, v drese ktorého už pôsobil medzi sezónami 2004/2005 a 2007/2008.Guiza sa stal v roku 2008 majstrom Európy v drese španielskej reprezentácie.

Kharja novou posilou Fiorentiny

Houssine Krarja opúšťa Janov a posilňuje konkurenčný tím Fiorentiny. CFC sa dohodlo na spoluvlastníctve tohto hráča s Fiorentinou, za ktorú by mal marocký reprezentačný útočník nastupovať minimálne nasledujúce dve sezóny.

Cassano AS Rím neposilní

Zdá sa, že útočník AC Miláno Antonio Cassano napokon AS Rím neposilní. O tejto možnosti sa v posledných dňoch mnoho popísalo, no podľa čerstvých informácií, ktoré potvrdil aj viceprezident AS Adrian Galliani do Ríma určite nepôjde.

Sissoko na lane AS Rím

Súper Slovana Bratislava v playoff o postup do Európskej ligy AS Rím by sa mohol už v najbližších dňoch posilniť o Moussu Sissoka z Toulouse.  O takmer 22-ročného  defenzívneho záložníka sa v poslednom období zaujímal aj Liverpool a Lyon.

Paris Saint Germain sa zaujíma o Bendtnera a Raúla

Vedenie PSG sa údajne zaujíma o dvojicu známych útočníkov. Prvým z nich je dánsky kanonier Arsenalu Londýn Nicklas Bendtner, ktorý nedostáva v drese Gunners dostatok herných príležitostí a tak túži po zmene klubu. Francúzske denníky okrem toho uvádzajú, že PSG chce získať aj Raúla zo Schalke. 34-ročný španielsky kanonier by mohol vo francúzskom veľkoklube nahradiť Mevlúta Erdinca, ktorý má namierené do Rennes. 

Falcao za 40 miliónov eur do Atlética Madrid!

Suverénne najväčší prestup dnešného dňa sa udial medzi FC Porto a Atléticom Madrid. Najlepší strelec minulého ročníka Európskej ligy Radamel Falcao mieri do španielskeho klubu za štyridsať miliónor eur! Okrem neho putuje rovnakým smerom aj jeho spoluhráč Colhoneros Ruben Micael za 5 miliónov.

Falcao v Atléticu prejde ešte obligátnou lekárskou prehliadkou, po ktorej by mal nasledovať podpis novej zmluvy. Kolumbijský reprezentant nastrieľal v minulej sezóne 39 gólov, pričom 17 z nich bolo v Európskej lige.