Main Content

Phil Kessel po najvydarenejšej sezóne v kariére na odchode z Pittsburghu?

sobota, 26. máj 2018 10:48 | Autor: Marek Ďaďo

Phil Kessel
Phil Kessel | zdroj: TASR

V zámorí sa v poslednom období hovorí o snahe Pittsburghu vymeniť Phila Kessela. Američan prežil naozaj vydarenú sezónu, otázkou tak zostáva, prečo už oňho nie je v Pensylvánii záujem.

Mark Madden, americký hlásateľ pôsobiaci práve v Pittsburghu, sa vo svojou šou v rádiu 105.9 FM vyjadril, že Tučniaci sa počas letnej pauzy pokúsia vymeniť Kessela do iného tímu. Phil The Thrill, ako sa 30-ročnému krídelníkovi hovorí, je údajne s týmto stanoviskom „v poriadku“.

Hlásateľ kládol naozaj veľký dôraz na slovíčko „pokúsia“. Pre Pittsburgh určite nebude ľahké vymeniť hráča, ktorý poberá 6,8 milióna dolárov ročne a navyše mu prischla nálepka hráča, ktorého je veľmi ťažké trénovať. Podľa Maddena má mať Kesselova výmena hneď dva dôvody.

Prvým z nich je Kesselova údajná nespokojnosť kvôli faktu, že nezaujal trvalé miesto v 2. formácii vedľa Evgeniho Malkina a väčšinou bol využívaný (kvôli vyváženiu zostavy) až v 3. útoku. Druhý dôvodom je údajná nevraživosť medzi trénerom Sullivanom a Kesselom. Podľa blízkeho zdroja neboli zmienení hráči (a ani kluby), za ktorých by mohol byť tento pravák vymenený, informoval triblive.com.

Zaujímavosťou je, že Tučniaci sa chcú Kessela zbaviť po tom, čo si s 92 získanými bodmi v základnej časti vylepšil svoje osobné maximum. Aj keď mu túto sezónu play off vyslovene nevyšlo, v uplynulých dvoch rokoch bol jedným z hlavných dôvodov, prečo Penguins dokázali na pohár dosiahnuť.