Main Content

NHL: Višňovský mimo do konca sezóny, Hossa a Kopecký tiež zranení

štvrtok, 8. apríl 2010 12:03 | Autor: TASR

NHL: Višňovský mimo do konca sezóny, Hossa a Kopecký tiež zranení
NHL: Višňovský mimo do konca sezóny, Hossa a Kopecký tiež zranení | zdroj: SITA

Dnešné nočné zápasy v NHL priniesli smolu slovenským hokejistom. Ľubomír Višňovský utrpel zlomeninu ruky, ktorá ho vyradila do konca sezóny. Zranil sa aj Marián Hossa, Tomáš Kopecký pre zranenie dokonca ani nenastúpil.

Ľubomír Višňovský má zlomenú ruku

Pre slovenského hokejistu Ľubomíra Višňovského sa sezóna predčasne skončila. Obranca tímu zámorskej NHL Anaheim Ducks v utorňajšom zápase proti svojmu bývalému mužstvu Los Angeles Kings utrpel zlomeninu na pravej ruke a v piatok ho čaká operácia. Informuje o tom denník Los Angeles Times. Tridsaťtriročný Višňovský v tomto súťažnom ročníku odohral 73 duelov, prevažne v drese Edmontonu. Nazbieral v nich 15 gólov a 30 asistencií. Po výmene z Edmontonu do Anaheimu dokázal vo farbách nového zamestnávateľa v 16 zápasoch streliť 5 gólov a zaznamenať 8 asistencií. Topoľčiansky odchovanec bude "káčerom" chýbať v záverečných troch zápasoch základnej časti. Do play-off sa Anaheim v tejto sezóne nedokázal prebojovať. Višňovský už skôr oznámil vedeniu slovenskej reprezentácie, že sa nezúčastní na májových majstrovstvách sveta v Nemecku.

Aj Tomáš Kopecký a Marián Hossa zranení

Slovenských hokejistov v zámorskej NHL prenasleduje v závere základnej časti profiligy smola. Po zlomenine nosa Zdena Cháru a zlomenine ruky Ľubomíra Višňovského, trápia zranenia aj dvojicu útočníkov Chicaga Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého. Dvadsaťosemročný Kopecký v stredu pre zdravotné problémy s hornou časťou tela nenastúpil v zápase proti St. Louis, v ktorom sa po tvrdom zákroku s Bradom Winchesterom zranil Marián Hossa. Ten síce po strete dohral úvodné dejstvo, ale po prvom striedaní druhej časti zamieril do kabíny a na ľad sa už nevrátil. Rozsah zranení oboch útočných hrotov Blackhawks zatiaľ nie je známy.