Main Content

Lobotka, Škriniar a Hamšík sa vyjadrili k špekuláciám o prestupe: Nájde sa niekto, kto zaplatí?

utorok, 29. máj 2018 12:10 | Autor: Martin Gregor

Lobotka, Škriniar, Hamšík
Lobotka, Škriniar, Hamšík | zdroj: TASR

Stanislav Lobotka, Milan Škriniar a Marek Hamšík sú tri najčastejšie skloňované slovenské mená v súvislosti s prestupovými špekuláciami. Bez ohľadu na to, ktorý z nich by napokon v lete zmenil dres, isté je, že by sa postaral o rekordnú sumu pokiaľ ide o slovenského hráča.

Škriniar by bol najdrahší

Najžiadanejším z tejto trojice je Milan Škriniar. Hovorí sa, že záujemca o e jeho služby by musel prísť s balíkom aspoň 70 miliónov eur, aby ho bol Inter ochotný predať. Nerazurri podľa Corriere dello Sport už zmietli zo stola ponuky Manchestru City a Manchestru United, ktoré boli o 10 miliónov eur nižšie.

Škriniar však má v otázke zmeny dresu jasno."Milan zostane v Miláne, je to naozaj tak. Určite, stopercentne, ja som nikdy nešpekuloval. Vždy som hovoril, že som v Interi rád a môj cieľ je hrať s klubom v Lige majstrov,“ povedal v rozhovore pre Denník Šport.

Situáciu by mohol zmeniť len postoj samotného Interu. Ten potrebuje niekoho predať, aby splnil podmienky finančého Fair-play. O Škriniarovi sa však hovorí ako o nepredajnom hráčovi.

Lobotka sa prestupu nebráni

Ďalším horúcim artiklom na prestupovom trhu je Stanislav Lobotka. Jeho cena by mohla atakovať sumu okolo 50 miliónov eur, ako je uvedené v jeho výkupnej klauzule v zmluve s Celtou Vigo. Hoci Lobotka priznáva, že je vo Vigu šťastný, zjavne ho láka pôsobenie v klube s vyššími ambíciami. Aj preto priznal, že ho zaujíma možnosť prestupu do Neapolu, ktorý oňho prejavil záujem ešte v dobe, kedy bol trénerom SSC Maurizo Sarri. ,,Pokiaľ by bol ich záujem aktuálny, chcel by som tam ísť,” priznal počas reprezentačného zrazu.

Lobotka sa usmieva nad súčasnými cenami hráčov a trochu krúti hlavou. „Je to prestrelená čiastka, 50 miliónov je 50 miliónov. Keď si zoberiete, čo všetko za to môžete mať...,” no dodal dúfajúc vo veľký prestup: ,,Hádam sa niekto nájde, kto zaplatí takéto šialené peniaze.”

Hamšík má vraj jasno

Marek Hamšík možno aj z dôvodu frustrácie po zbabranej sezóne, v ktorej bol Neapol blízko k vysnívanému titulu, naznačil, že sa nebráni odchodu z klubu, ktorý mu prirástol k srdcu. Začalo sa špekulovať o jeho odchode do Číny, kde by mohol zarábať rozprávkové peniaze. Naznačil to jeho otec Richard. Spomínal sa dokonca plat 39 miliónov eur v priebehu troch sezón. O špekuláciách sa však príliš rozprávať nechcel. „Nijak sa to nepohloNaďalej som hráč Neapola, som tam spokojný,“ povedal počas zrazu nášho národného tímu, pričom doplnil „Ja mám jasno. Mám tri roky zmluvu s Neapolom (prvý rok zo zmluvy už uplynul, pozn.red.)