Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 27. kolo: Celý víkendový program

piatok, 9. apríl 2010 13:22 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 27. kolo: Celý víkendový program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 27. kolo: Celý víkendový program | zdroj: vlastný názor

Polovica jarnej časti je za nami, do konca zostáva ešte sedem kôl. Stále visí otáznik nad majstrom ligy, ako aj nad zostupujúcom. Uvidíme, či po tomto kole niektoré z mužstiev ašpirujúcich na titul zvýši náskok na čele tabuľky, prípadne, či jedno z mužstiev bojujúcich o záchranu urobí výraznejší krok k udržaniu sa v lige.

MFK Petržalka – FC Nitra

Mužstvo Petržalky získalo na jar dva body za dve domáce remízy. Z hľadiska zostupu je zápas pre Petržalku šesťbodový. Tréner Fieber je v ťažkej situácií, pretože mužstvo sa herne i strelecky trápi, navyše si musia zaobísť bez potrestaného Piresa. Naopak, Nitra sa strelecky zobúdza, vďaka útočníkovi Rákovi. Po rozhovore s trénerom sa vrátil na hrot útoku, za čo sa mu odvďačil piatimi strelenými gólmi. Petržalka má jednu z posledných šancí, aby sa bodovo chytila, keďže v budúcich kolách im žreb ligy prináša ešte ťažké zápasy.

Začiatok zápasu:  sobota 10. apríl , 17:30
Náš tip:  1X

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava

Ružomberok v poslednom kole prehral na pôde Nitry 3:1. Tri inkasované góly ukončili štvorzápasové čisté konto brankára Hrdličku. Slovan prekvapujúco len remizoval na domácej pôde s Košicami a v boji o titul stratil dôležité dva body. Na pôde Ružomberka ich nečaká nič príjemné, navyše do hry Slovana nezasiahne Michal Breznaník za vylúčenie v poslednom zápase. Ak chcú belasí získať titul, v Ružomberku musia bezpodmienečne vyhrať.

Začiatok zápasu:  sobota,  10. apríl,  17:30
Náš typ:  X2

MFK Dubnica – FC DAC 1904 Dunajská streda

Pre obe mužstvá je tento zápas 6-bodový a kto vyhrá, urobí výrazný krok k záchrane. V lepšej pozícií je mužstvo Dubnice, ktoré v  poslednom kole získalo cenný bod na pôde Senice. Naopak, v ťažkej situácií je mužstvo Dunajskej Stredy. V utorňajšom semifinálovom zápase Slovenského pohára prehrali hráči DAC na domácom ihrisku 0:1 s Trnavou. Aby to nebolo všetko v tomto zápase dostal červenú kartu branca Ján Marcin, za čo musí pauzovať až štyri zápasy. V boji o záchranu to bude malý derby zápas, ktorý môže rozhodnúť o corgoňligovej budúcnosti jedného klubu.

Začiatok zápasu:  sobota, 10. apríl,  17:30
Náš tip:   1X

Spartak Trnava – FK Senica

Trnava v posledných dvoch kolách dostala 8 gólov. Najprv v domácom derby proti Slovanu tri, a naposledy dostala päťgólovú nádielku v Žiline. V Utorok si zo semifinálového pohárového zápasu odniesli jednogólové víťazstvo z Dunajskej Stredy, čo určite zlepšilo náladu v kabíne. Vedenie Senice nemôže byť z posledných vystúpení mužstva spokojné. Zverenci Radima Nečasa z posledných štyroch zápasov získali len jediný bod, práve v poslednom kole proti Dubnici. Ani v trnavskom kotly to pre nich nebude ľahké, keďže hráči Spartaka po dvoch ligových prehrách chcú svojich fanúšikov opäť potešiť.

Začiatok zápasu:  sobota,  10. apríl,  17:30
Náš tip:  1

1.    FC Tatran Prešov – Dukla Banská Bystrica

Po troch víťazných zápasoch vyšli Prešovčania v Dunajskej Strede bodovo naprázdno. Strata bodov  mrzí najviac hráčov, pretože herne nesklamali ba čo viac, v niektorých fázach zápasu boli zjavne lepší. Naopak, Dukla sa dostáva späť do starej dobrej formy. Po štyroch kolách bez víťazstva si z chuti zahrali a zastrieľali proti Petržalke. Do streleckej formy sa dostáva útočník Seye, čo potvrdzuje jeho výkon i gól v poslednom zápase. Stretnú sa dve ofenzívne naladené mužstvá a pri početnej diváckej kulise môžeme v Prešove očakávať pekný futbalový zápas.

Začiatok zápasu:  sobota,  10. apríl,  17:30
Náš tip: 1X

MFK Košice – MŠK Žilina

Malé derby na východe. Košice ešte na jar neprehrali, zo siedmych zápasov získali 13 bodov za 3 výhry a 4 remízy. Napriek šnúre neporaziteľnosti je mužstvo stále na poslednom zostupovom mieste. V poslednom kole prekvapujúco remizovali na pôde Slovana a tým zamiešali karty v boji o titul. Žilina si v domácom súboji poradila s Trnavou vďaka zlepšenému výkonu celého mužstva. Otázkou zápasu je, či bude Žilina prvým mužstvom na jar, ktoré oberie Košice o všetky tri body.

Začiatok zápasu:
  nedeľa,  11, apríl,  14:30
Náš tip:  X2