Main Content

Aby mohol hrať na MS, musel si zobrať voľno v práci: Robiť celý deň a potom ísť na tréning je normálna vec

nedeľa, 17. jún 2018 12:25 | Autor: Martin Gregor

Birkir Már Saevarsson
Birkir Már Saevarsson | zdroj: YouTube

Na majstrovstvách sveta v Rusku môžeme sledovať aj hráča, ktorého hlavným zamestnaním nie je futbal.

Barkir Mar Saevarsson je hráčom islandského klubu Valur, no okrem toho pracuje v továrni na balenie soli. Keď sa dozvedel, že pôjde na majstrovstvá sveta, u svojho zamestnávateľa si jednoducho musel vybaviť na zhruba mesiac dovolenku.

,,Viete, pre Islanďana je úplne normálne pracovať v továrni. Je to omnoho normálnejšie než to, že pôjdete hrať na majstrovstvá sveta. Robiť celý deň a potom ísť na tréning, to je úplne normálna vec,” vysvetľuje v dokrútke pre Hindustan Times.

 

Birkir tiež opísal výnimočnú atmosféru v reprezentačnom mužstve. ,,Keď sa stretneme, nie je to ako stretnutie futbalového družstva, je to ako stretnutie skupiny priateľov, ktorí sa nevideli 10 rokov. Vždy sme fantastická skupina. Sme ako bratia.”

Podľa Saevarssona veľké priateľstvo medzi islandskými hráčmi má viacero výhod. ,,Keď ste si s niekým blízky je jednoduchšie prijímať kritiku a nebrať ju osobne. Keď na vás nejaký priateľ kričí, aby ste urobili niečo lepšie, neberiete to tak zle alebo osobne a rozhodnete sa to spraviť, pretože je to váš priateľ.”