Main Content

Prestúpi Stanislav Lobotka do londýnskeho veľkoklubu?

streda, 20. jún 2018 11:17 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka patrí toto leto medzi najžiadanejších hráčov na prestupovom trhu. Hráč Celty Vigo zažil výborný ročník v španielskej La Lige a nie je vylúčené, že už čoskoro zmení dres.

Dlhodobo medializovaný je záujem talianskeho SSC Neapol o slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku. Samotný Lobotka to potvrdil v nedávnom rozhovore. Je preto reálne, že sa stane Hamšíkových spoluhráčom pod Vezuvom. Niekdajší hráč AS Trenčín ale naznačil, že interes o jeho služby je aj v Premier League.

Podľa všetkého by malo ísť o londýnsky Arsenal. Klub z Emirates Stadium mal pod drobnohľadom stredopoliara Celty Vigo už v januárovom transferovom okne, ale Lobotka nakoniec ostal v Galícii. Gunners zmenili trénera, odišiel konzervatívny Arsene Wenger, ktorého nahradil Španiel Unai Emery. Práve Emery by mal chcieť Lobotkom vystužiť svoj stred poľa.

Tomu, že Kanonieri budú hľadať nového stredového hráča nahráva aj fakt, že po dlhých rokoch v klube končí Angličan Jack Wilshere. Fakt, že záujem Arsenalu o slovenského futbalistu nie je iba výplodom médií, nahrávajú aj informácie na sociálnej sieti Twitter.

K celej veci sa vyjadril Dan Critchlow, ktorý píše pre Daily Cannon a je známy tým, že o londýnskom Arsenale má vynikajúci prehľad. „Neapol a Arsenal bojujú o štvoricu Seri, Lobotka, Leno a Torreira. Máme nebodaj rovnaký tím skautov?“ napísal na svojom profile pred pár dňami. 

Len včera Gunners potvrdili príchod nemeckého brankára Bernda Lena z Bayeru Leverkusen. Oba kluby teraz  bojujú ako o Stanislava Lobotku a Jeana Michaela Seriho z OSG Nice. Je reálne, že jeden zo spomínaných hráčov prestúpi do Talianska, druhý do Anglicka. Keď sa vyrieši nové pôsobisko Seriho a Lobotku, na rad by sa mal dostať Uruguajčan Torreira, ktorý je momentálne na MS v Rusku.