Main Content

Slovan si zmeria sily aj s klubom Paríž St. Germain

piatok, 26. august 2011 14:30 | Autor: TASR

Slovan si zmeria sily aj s klubom Paríž St. Germain
Slovan si zmeria sily aj s klubom Paríž St. Germain | zdroj: SITA

Futbalisti Slovana Bratislava budú hrať v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA v F-skupine.

Súpermi slovenského majstra budú Paríž St. Germain, Athletic Bilbao a Red Bulls Salzburg. Prvé duely skupinovej fázy sú na programe 15. septembra.

Reakcie na žreb:

Vladimír Weiss (tréner Slovana): „Každé mužstvo je silné, myslím si, že to je pre divákov atraktívna skupina. Paríž Saint Germain je na tom podobne ako AS Rím - nový majiteľ, nový tréner, silný káder. Bilbao bude silné predovšetkým doma, má veľmi náruživých divákov. Salzburg má taktiež kvalitný káder a aspoň ušetríme na letenkách. Vždy sa hrá od 0:0, treba zabojovať, možno ani jeden tím nedosahuje kvality AS Rím.“

Petr Kašpar (generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava): "V takejto spoločnosti si už súpera vyberať nemôžeme. Takže sme sa dostali prakticky tam, kde sme chceli. Každá základná skupina má svojho favorita. Veľmi silné mužstvo bude Pariž Saint Germain. Tento klub každý rok kupuje viacero kvalitných hráčov. Teraz sa opäť posilnili. Španielsky futbal má tiež svoju kvalitu a Red Bull Salzburg v tomto ročníku európskych pohárov už na Slovensku hral. K nim to budeme mať najbližšie. Odpadne nám nákladné cestovanie, no teraz musíme zohnať dvoch - troch hráčov, lebo v lige nás na jeseň čaká ešte dvanásť kôl, v Európskej lige ďalších šesť náročných súbojov, a ešte hráme aj Slovenský pohár. So súčasným kádrom by sme túto megaporciu zápasov ťažko zvládli. Čaká nás porada s trénerom, koho do mužstva zoženieme. Zoznam kandidátov už máme urobený."

© WEBNOVINY