Main Content

West Bromwich Albion s Marekom Čechom naspäť do Premier League

sobota, 10. apríl 2010 19:11 | Autor: TASR

Slovenský reprezentant Marek Čech sa po roku vracia so svojím tímom West Bromwich Albion späť do najvyššej anglickej súťaže Premier League.

Definitívne o tom rozhodlo sobotňajšie stretnutie 43. kola League Championship, v ktorom mužstvo trénera Roberta Di Mattea zvíťazilo na trávniku Doncasteru najtesnejším rozdielom 3:2 a už definitívne nemôže skončiť horšie ako na druhej priečke, ktorá zaručuje priamy postup medzi anglickú futbalovú elitu.

WBA má v tabuľke pred tretím Nottinghamom Forest, ktorý v sobotu zdolal na domácej pôde Ipswich Town 3:0, tri kolá pred koncom aktuálnej sezóny druhej najvyššej súťaže v "kolíske futbalu" nedostižný 11-bodový náskok. Birminghamskému klubu sa podarilo vrátiť do Premier League v najkratšom možnom čase, keďže v League Championship strávil po vypadnutí z najkvalitnejšej ligy sveta len končiaci sa ročník 2009/2010. Už skôr si účasť medzi elitou vybojoval Newcastle United.

Dvadsaťsedemročný Trebišovčan Marek Čech patril v tejto sezóne k stabilným členom základnej zostavy West Bromwichu, čo dokonale kontrastovalo s minulým ročníkom, keď ešte pod vedením trénera Tonyho Mowbraya prakticky vôbec nehrával. V lete však prišiel na lavičku "The Baggies" Talian Di Matteo a slovenský reprezentant si okamžite získal jeho dôveru."Mojím cieľom bolo postúpiť so Slovenskom na majstrovstvá sveta a s West Bromwichom sa dostať späť do Premier League. Jeden sen sa mi už splnil a keď sa mi naplní aj druhý, budem môcť byť maximálne spokojný,"povedal Marek Čech v piatok, deň pred stretnutím s Doncasterom, v rozhovore pre agentúru SITA.