Main Content

Majster sveta Paul Pogba má 3 možnosti: Ostane v Manchestri United?

pondelok, 23. júl 2018 08:32 | Autor: Jakub Vaverka

Pogba
Pogba | zdroj: TASR

Paul Pogba si počas majstrovstiev sveta užil veľa kritiky zo všetkých strán, ale nerozhodilo ho to. Francúz získal so svojou krajinou najcennejšiu trofej vo svete futbalu a dokázal svoje nesporné kvality. Okamžite sa začalo hovoriť o jeho ďalšej budúcnosti.

Budúcnosť Paula Pogbu nemusí byť nutne spätá s Manchestrom United. Francúzsky stredopoliar neodohral na Old Trafford najhoršiu sezónu, ale špekulácie o tom, že by mohol odísť do Talianskeho alebo do Španielska sa stupňujú. V tomto momente by mal mať niekdajší hráč Juventusu Turín tri možnosti. O jeho ďalších kariérnych krokoch by malo byť jasno už čoskoro.

Manchester United

Najreálnejšou alternatívou je zotrvanie v Manchestri United. Pogba si vďaka majstrovstvám sveta v Rusku zvýšil kredit a mal by dostať viacej herného priestoru. Tak by to bolo, keby koučom Red Devils nebol jediný a jedinečný José Mourinho. Pri tomto portugalskom lodivodovi si nikto nemôže byť istý ničím. Pogba s ním údajne nemá práve najlepší vzťah a často sa dostávajú do konfliktov. Rolu v možnom odchode by mohol zahrať aj tlak médií, ktorý je v anglickej Premier League častokrát neúnosný.

Juventus Turín

Ďalšou možnosťou je návrat do Juventusu Turín, v ktorom Paul Pogba hrával do roku 2016. Vtedy z neho Stará Dáma urobila najdrahšieho hráča v histórii a predala ho do Premier League. Cesta na návrat do Serie A sa pre Pogbu otvorí v prípade, že taliansky majster toto leto príde o ospevovaného Miralema Pjaniča. Pre Francúza je veľkým lákadlom projekt, ktorý Juventus Turín nastavil a taktiež hranie v jednom tíme s hviezdnym Cristianom Ronaldom.

FC Barcelona

Aktuálne poslednou možnosťou pre Paula Pogbu je odchod do FC Barcelona. Francúz častokrát chváli hviezdneho Lionela Messiho a netají sa tým, že patrí medzi jeho futbalové vzory. Pogba by mohol pre Kataláncov byť nástupcom Andrésa Iniestu, ktorý odišiel do Japonska a zatiaľ zaňho na Camp Nou neprišla adekvátna náhrada. Okrem toho, tento záložník ešte nehral v španielskej La Lige, čo taktiež môže byť lákadlom.