Main Content

Ducks si upísali brankára Gibsona, Američan zarobí rozprávkové peniaze

nedeľa, 5. august 2018 20:37 | Autor: TASR

John Gibson sa upísal Anaheim Ducks
John Gibson sa upísal Anaheim Ducks | zdroj: TASR

Anaheim 5. augusta (TASR) - Americký hokejový brankár John Gibson si svojimi výkonmi v tíme NHL Anaheim Ducks vyslúžil novú dlhodobú zmluvu. Osemročný kontrakt mu vynesie celkovo 51,2 milióna dolárov, v priemere tak za sezónu zarobí 6,4 mil. USD.

Gibson by tak mal zostať v kalifornskom klube až do konca sezóny 2026/2027. Súčasná zmluva vyprší 25-ročnému brankárovi o rok. "Verím v Johna Gibsona rovnako ako každý v tejto organizácii," citovala webstránka televíznej stanice TSN generálneho manažéra "káčerov" Boba Murrayho.

V percentuálnej úspešnosti zásahov (92,3) je na tom Gibson najlepšie medzi brankármi, ktorí v profiligovej histórii nastúpili na viac než 150 zápasov. Gibson obliekal doteraz v NHL iba dres Anaheimu, debutoval v ňom v roku 2014 ako 20-ročný. V minulej sezóne, v ktorej odchytal 60 stretnutí, si vylepšil kariérne maximá s 31 víťazstvami a úspešnosťou zákrokov 92,6 percenta. K predĺženiu kontraktu sa pre zámorské médiá nemohol vyjadriť, keďže práve v sobotu mal svadbu. Poskytol však krátky komentár prostredníctvom klubového vyhlásenia. "Som nadšený, že môžem byť niekoľko ďalších sezón súčasťou tejto organizácie. Zostať v Anaheime bolo mojou prioritou, nemôžem byť v tejto chvíli šťastnejší," vyhlásil Gibson.