Main Content

Úvodný zápas WHIL Slávií UDHK u majstra nevyšiel

streda, 31. august 2011 14:36 | Autor: M. Kubala

Úvodný zápas WHIL Slávií UDHK u majstra nevyšiel
Úvodný zápas WHIL Slávií UDHK u majstra nevyšiel | zdroj: M. Kubala pre Sport7.sk

Ženy Slávie UDHK ŠG Nitra-Sereď v utorok nastúpili na svoj historicky prvý zápas v spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej lige (WHIL). Na úvod ich čakal jeden z najťažších súperov - úradujúci majster Slovenska Iuventa Michalovce. Žiadne prekvapenie sa nekonalo a Slávia prehrala o 21 gólov.

Tento duel sa predohrával kvôli povinnostiam domácich Michaloviec v lige majstrov. Bol to prvý zápas nového ročníka spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej ligy.

Hráčky Slávie hneď v úvode stratili loptu ale zároveň ich podržala brankárka Medveďová. Domáce hráčky sa postupne začali presadzovať aj strelecky a hráčkam Slávie dovolili skórovať až v 6.minúte zápasu. O dve minúty Vargová premenila sedmičku a už Slávia prehrávala iba o gól.

Postupne sa však čoraz viac začali presadzovať domáce hráčky a zvýšili svoj náskok šnúrou na päť gólový rozdiel. Do polčasu domáce hráčky zvýšili svoj náskok na desať gólov.

Druhý polčas začal dobrými zákrokmi brankárok na oboch stranách a po dvoch nepremenených šanciach domácich hráčok Szollosiovej a Hvostaľovej, gólovo druhý polčas otvárala hráčka Slávie Berová.

Hosťujúce hráčky dokázali v druhom polčase gólovo držať krok s úradujúcimi majsterkami Slovenska len prvých desať minút. Hráčky Iuventy sa následne začali presadzovať strelecky, naopak hráčky Slávie od 44.minúty dlhých päť minút gól nedokázali streliť a tak dvanásť minút pred koncom zápasu domáce už vyhrávali o sedemnásť gólov. Tento gólový rozdiel domáce hráčky do konca zápasu ešte natiahli na 21 gólový rozdiel.

Hosťujúcim hráčkam teda ich historický prvý zápas vo WHIL nevyšiel, prehrali vysokým 21 gólovým rozdielom. Na úvod však dostali silného súpera, ktorý je majstrom Slovenska z minulého roka.

Výsledok:

Iuventa Michalovce - Slávia UDHK Nitra-Sereď 37:16 (18:8)
Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď: Burešová, Medveďová - Krajčovičová, Lenčéšová, Racková, Vajsová, Berová, J. Matoušková, Bíziková, Ivanová, Kisová, J. Vargová, Sláviková, Tulipánová, Sýkorová

V druhom kole hráčky Slávie UDHK ŠG Nitra-Sereď privítajú v prvom domácom zápase v Mestskej športovej hala v Nitre hráčky Dusla Šaľa, nad ktorými dokázali v jednom z prípravných zápasov (hralo sa v športovej hale Obchodnej akadémie v Seredi) vyhrať. Zápas sa hrá 10.septembra 2011 so začiatkom o 18.00 hod.