Main Content

Najdrahší brankár histórie Kepa Arrizabalaga: Cena nie je niečo, nad čím rozmýšľam

piatok, 10. august 2018 09:39 | Autor: Jakub Vaverka

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga | zdroj: TASR

Keď bolo jasné, že Thibaut Courtois odíde do Realu Madrid, vedenie Chelsea muselo rýchlo konať. Modrí sa rozhodli, že dajú šancu 23-ročnému Kepovi, ktorému je odhadovaná úspešná futbalová budúcnosť.

Najdrahší. Prívlastok, ktorého sa Kepa Arrazabilaga možno nikdy nezbaví. 23-ročný gólman prišiel do londýnskej Chelsea zo španielskeho Athleticu Bilbao za astronomických 72 miliónov libier. V Londýne podpísal sedemročný kontrakt a v konkurencii Willyho Caballera a Roberta Greena by mal zastávať pozíciu jednotky.

V stredu neskoro večer bol dotiahnutý jeho prestup, vo štvrtok sa Kepa venoval oficiálnym záležitostiam v novom klube. Jednou z nich bola aj tlačová konferencia. „Som nesmierne šťastný, že som tu. Je to pre mňa veľká výzva. Veľa to pre mňa znamená, či už z kariérneho alebo životného hľadiska,“ začala nová akvizícia Modrých pre klubový web.

 

„Je to veľký krok vpred v mojej kariére. Pre klub bolo veľmi odvážne, že ma zobral. Čo sa týka ceny, je to niečo, nad čím nerozmýšľam. Chcem byť sám sebou, rovnaký, ako som vždy bol a pokúsiť sa odovzdať maximum pre Chelsea,“ tvrdí Kepa, ktorého v zimnom transferovom okne vytrvalo lanáril Real Madrid.

„Z dovolenky som sa vrátil 23.júla a niekoľko dní na to som zistil, že sa o mňa zaujíma Chelsea. Na stole boli nejaké ponuky, ale klub ako Athletic po väčšine podobným záležitostiam neprikladá význam. Transfer do Chelsea sa piekol niekoľko týždňov,“ prezrádza Arrizabalaga, ktorého meno bude výzvou pre anglických komentátorov.

Jedným z aspektov, ktoré Kepu presvedčili, aby odišiel práve do Chelsea, bol tréner Maurizio Sarri. „Myslím si, že budem schopný adaptovať sa na jeho štýl a jeho idey. Sarriho druh futbalu je veľmi atraktívny. Počul som o ňom od hráčov ako Pepe Reina, ktorého trénoval v Neapole. Musím povedať, že s ním bol veľmi spokojný.“

Debut by mohol Kepa Arrazabilaga zažiť v drese Chelsea už zajtra, kedy The Blues nastúpia v prvom kole Premier League na pôde Huddersfieldu Town. „Očakávam, že v najbližších siedmych rokoch porastiem – herne aj ľudsky. Verím, že tu vyhrám veľa titulov a keď sa potom ohliadnem na toto obdobie, budem veľmi pyšný na to, čo som dokázal.“