Main Content

Víťaz prestupového okna v Premier League je jednoznačný

utorok, 14. august 2018 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Lucas Digne
Lucas Digne | zdroj: TASR

Liverpoolske Karamelky si v letnom prestupovom období počínali najlepšie.

Vo futbalovej Európe pokračuje transferové okno aj v týchto dňoch, to sa však netýka anglickej Premier League, kde boli posledné transfery dotiahnuté počas uplynulého štvrtka. Ktorý klub získal na nových prestupoch najviac?

Pri pohľade na pohyby v jednotlivých kluboch možno jasne konštatovať, že víťazom letného prestupového obdobia v Premier League sa stal liverpoolsky Everton. Prvou lastovičkou bolo získanie ambiciózneho trénera Marca Silvu, ku ktorému síce došlo ešte pred začiatkom transferového okna, ale práve jeho príchod bol z pohľadu ďalších udalostí veľmi podstatný.

Silva urobil skvelú prácu vo Watforde, pričom Everton je preňho obrovskou výzvou. Klub opustil hviezdny Wayne Rooney, ale možno konštatovať, že niekdajší kapitán Manchestru United je už dlhšie za svojím zenitom. Keď však hovoríme o príchodoch, Karamelky nakupovali veľa a nakupovali rozumne. Svoj tím skutočne skvalitnili.

Najväčšou posilou je Brazílčan Richarlison, ktorý prišiel za 50 miliónov libier z Watfordu a v prvom kole nového ročníka dvakrát skóroval do siete Wolverhamptonu Wanderers. Zaujímavou posilou je nevyužívaný francúzsky obranca Lucas Digne z Barcelony a dôležitým hráčom sa časom môže stať Brazílčan Bernard. O Bernarda bojovalo niekoľko európskych veľkoklubov, hráč si nakoniec vybral klub z Goodison Parku. Everton Šachťaru Donetsk za jeho príchod nemusel zaplatiť ani cent.

Everton však pokračoval ďalej. Na ročné hosťovanie získal portugalského reprezentanta Andrého Gomesa, ktorý podával skvelé výkony vo Valencii, ale nedarilo sa mu v Barcelone, pričom stavebným kameňom obrany by mal byť jeden z najžiadanejších hráčov MS 2018 – stopér Yerry Mina, ktorý prišiel taktiež z Barcelony.

V úplnom závere prestupových bojov klub získal nádejného francúzskeho obrancu Kurta Zoumu z konkurenčnej Chelsea. Marco Silva je so svojím tímom spokojný a deklaruje boj o európske poháre, za niektorých okolností dokonca aj boj o titul. K hráčom, ktorí prišli totiž treba prirátať mená ako Pickford, Sigurdsson či Mirallas. V Goodison Parku môžu zažiť naozaj podarený ročník.