Main Content

Lionel Messi: "Barcelona je nezdolateľná"

nedeľa, 11. apríl 2010 19:25 | Autor: TASR

Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi povedal, že jeho klub FC Barcelona je v súčasnej forme nezdolateľný. Katalánci sa po sobotňajšom víťazstve nad Realom Madrid 2:0 dostali na čelo tabuľky španielskej Primera Divisón a Messi vyhlásil, že jeho tím sa snaží o historický zápis.

V prestížnom meraní síl označovanom El Clásico sa Barcelona presadila už štvrtý raz v rade, čo sa doposiaľ ešte nikdy nestalo. Prvý raz v 111-ročnej histórii FC Barcelona zvíťazili Katalánci na ihrisku svojho odvekého rivala z Madridu dva razy po sebe.

"Sme lepší ako ktokoľvek iný, na ihrisku sme to jasne dokázali," uviedol rodák z Rosaria, ktorý zaznamenal proti Madridu už svoj jubilejný 40. gól v aktuálnej sezóne, z toho 27. v domácej lige. Dvadsaťdvaročný zakončovateľ vedie aj tabuľku strelcov Ligy majstrov, keď súperových brankárov prekonal celkovo 8-krát.

"Máme na to, aby sme zmenili históriu. Bol to pre nás veľmi dôležitý triumf. Musíme pokračovať v takýchto výkonoch. Je nutné, aby sme sa snažili zvíťaziť v každom zápase, pretože my na to máme," sebavedomo vyhlásil hráč, ktorého prirovnávajú k legendárnemu Diegovi Maradonovi.

Slová hviezdy katalánskeho veľkoklubu možno znejú prehnane, no potvrdzujú ich aj miestne médiá. "Nezastaviteľní," tak charakterizovalo hráčov Barcelony nedeľňajšie vydanie denníka El Periodico. La Vanguardia v tejto súvislosti zase provokuje madridský Real: "Bolo radosťou zahrať si s vami, Madrid." El País pripomína, že o futbale v podaní "modro-červených" netreba diskutovať, je totiž fantastický.

Podľa trénera FC Barcelona Pepa Guardiolu netreba za výkonmi jeho zverencov hľadať čarovnú paličku ukrytú v jeho saku: "Je za tým veľa práce, veľa odpracovaných hodín. Navyše, všetci títo chalani sú veľmi dobrí hráči," pripomenul oslavovaný Guardiola.

Naopak, tréner Realu Madrid Manuel Pellegrini si nemôže byť istý svojou pozíciou. Denník Marca už totiž predznamenáva jeho koniec. "Nie som tým pravým, aby som odpovedal na otázky o mojom prípadnom konci," odmietol debatu na tému ukončenia spolupráce lodivod "bieleho baletu". Samotní Madridčania nerobia z prehry vedu: "Nie je žiadna pohroma, keď prehráte s Barcelonou. Nemyslím si, žeby nás výrazne prevýšili. Sme profesionáli a nevzdávame sa," vysvetlil strelec 25 tohtosezónnych gólov Cristiano Ronaldo, ktorý však podľa denníka Marca v zápase výrazne zaostal za Messim. Ten má v tabuľke kanonierov o dva góly viac. Barcelončania sú v skvelej forme, víťazia, bavia divákov a podľa futbalových odborníkov sú momentálne najlepším tímom na planéte. Víťazstvom nad Realom Madrid urobili dôležitý krok k prvenstvu v lige. Čerešničkou na torte však môže byť obhajoba európskeho triumfu, keďže mužstvo okolo kapitána Carlesa Puyola v semifinále Ligy majstrov vyzve milánsky Inter.