Main Content

AS Monako s veľkou posilou: Prichádza mladá hviezda Bundesligy

streda, 29. august 2018 12:25 | Autor: Timotej Gašper

Benjamin Henrichs
Benjamin Henrichs | zdroj: Instagram

Pár dní pred koncom prestupového okna sa na trhu opäť činilo Monako. Kniežatá získali z Bundesligy nemeckého reprezentanta, ktorý je dlhodobo označovaný ako jeden z najväčších talentov súčasnosti.

Aktuálny vicemajster francúzskej Ligue 1 urobil počas tohto leta viaceré veľmi zaujímavé prestupové kroky. Aj keď klub prišiel o opory ako Fabinho, Lemar či Ghezzal, na druhej strane sa posilnil o mená ako Aleksandr Golovin, Willem Geubbels, či Benjamin Henrichs.Práve posledný spomínaný hráč sa stal najnovšou posilou monackého AS, ktoré buduje novú generáciu hviezd.

Nemecký reprezentant, Benjamin Henrichs, prišiel do Monaka z Bayeru Leverkusen, pričom veľký záujem o jeho služby mal aj Tottenham či Bayern Mníchov. 21-ročný pravý obranca má napriek veku už bohaté skúsenosti z Bundesligy či Ligy majstrov a na konte má tiež 3 štarty v tíme Joachima Lowa. Hráč, ktorý vie sekundárne zaskočiť aj na posty ľavého beka či ofenzívneho záložníka, podpísal na juhu Francúzska zmluvu do roku 2023 a Monako poslalo do Nemecka rovných 20 miliónov eur.