Main Content

Yaya Touré bude už dnes v novom klube!

streda, 29. august 2018 12:25 | Autor: Timotej Gašper

Yaya Toure
Yaya Toure | zdroj: TASR

Všetky popredné médiá na čele so Sky Sports informujú, že Yaya Touré sa ešte dnes stane súčasťou jedného z celkov Premier League.

Portál Sky Sports, ktorý je zameraný na Premier League, dnes ráno informoval o zmene situácie v prípade Yayu Tourého. 35-ročný bývalý reprezentant Pobrežia Slonoviny obliekal posledných osem sezón dres Manchestru City, no od júla 2018 je oficiálne bez angažmánu. Všetko sa však má podľa Sky Sport zmeniť už dnes, keďže Toureho agent potvrdil, že jeho klient absolvoval lekársku prehliadku v Londýne.

Nie je teda jasné, o ktorý celok sa jedná, no do úvahy podľa médií spadajú Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham i Fulham, pričom britské portály sú naklonené prestupu do Arsenalu Londýn. Touré ako voľný hráč môže viacerým klubom výrazne napomôcť svojimi skúsenosťami, no je veľmi otázne, pre ktorý celok z hlavného mesta sa Yaya rozhodol. Robustný stredopoliar, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Barcelony či AS Monako, je k dispozícií zadarmo, no ťažko odhadnúť, aké platové požiadavky si môžu s agentom nastaviť.

Aj keď sa britské médiá nakláňajú Arsenalu, je dosť možné, že Touré posilní Tottenham Hotspur, ktorý počas leta nepriviedol do svojich radov ani jednu novú posilu. Afrického velikána čaká na výslní možno posledná sezóna a preto sa musí poriadne rozhodnúť, kde, respektíve v ktorej časti Londýna ju chce stráviť.