Main Content

Lobotku možno delia od prestupu posledné hodiny. Čaká sa na príchod prezidenta PSG!

piatok, 31. august 2018 12:18 | Autor: Martin Gregor

Lobotka, koláž PSG
Lobotka, koláž PSG | zdroj: Sport7.sk, TASR

Možnosť prestupu Stanislava Lobotku do Paríž St. Germain je stále reálna, informoval o tom portál getfootballnewsfrance.com.

23-ročný slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka je po skvelej minulej sezóne v Celte Vigo na prestupovom trhu žiadaným artiklom. S jeho menom sa spájali giganti ako Arsenal Londýn, Inter Miláno, SSC Neapol, Tottenham Hotspur či dokonca katalánska Barcelona. Čas ukázal, že ani jedna z týchto možnosti napokon nebola taká horúca, no dnes, 31. augusta 2018, kedy sa končí letné prestupové obdobie v Španielsku, Nemecku a Francúzsku (v Anglicku a Taliansku už možnosť nákupov pre kluby už skončila) je reálne, že  Lobotka napokon naozaj zmení dres. Horúca stopa vedie do Parížu St. Germain.

Ako informuje francúzsky zdroj medzi zástupcami Stana Lobotku na čele s agentom Branislavom Jašurekom a vedením PSG vrátane trénera Thomasa Tuchela prebehli v posledných 48 hodinách už štyri rokovania. To piate by sa malo konať dnes v podvečerných hodinách, kedy sa vráti do Paríža prezident PSG šejk Al Kehalaifi, ktorý sa včera zúčastnil žrebovania skupinovej fázy Ligy majstrov.

Stanislav Lobotka má v zmluve s Celtou Vigo stanovenú výkupnú klauzulu o výške 50 miliónov eur. Ak sa však kluby dohodnú na nižšej sume a súhlasiť bude aj náš reprezentant, prestup môže byť realizovaný aj za nižšiu sumu.

Lobotka so svojim agentom v priebehu leta odchod z Celty Vigo nevylúčili, no prioritou bolo nájsť klub, v ktorom by mal Stanislav garantovaný herný čas a mužstvo by hralo v Lige majstrov. Minimálne druhú podmienku, ktorú treba podčiarknuť reálnymi ambíciami PSG na celkový triumf v boji o slávnu “ušatú trofej“, PSG spĺňa.