Main Content

Čínske kluby budú opäť loviť v Premier League

nedeľa, 2. september 2018 13:24 | Autor: Timotej Gašper

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

Viaceré britské médiá na čele s The Sun informujú, že rozprávkovo bohatí majitelia čínskych klubov sa pripravujú na veľké nákupy priamo v anglickej Premier League. Koho majú na lane tentokrát?

Oscar, Ramires či Odion Ighalo. Všetci títo hráči boli kedysi v Premier League, no z rôznych, predovšetkým futbalových" dôvodov odišli hrať do ďalekej Číny. Aj keď sa sila čínskych miliardárov v poslednom období pomerne vytratila, plátok The Sun informuje, že sa jedná len o hluchšie obdobie, ktoré má byť už v zime minulosťou.

Čínske celky sú známe najmä tým, že sú ochotné zaplatiť oveľa viac, ako ktorýkoľvek iný záujemca, čo využívajú ako kompenzáciu nie príliš atraktívneho futbalového prostredia. Už v zime chcú z najsledovanejšej ligy sveta získať hneď niekoľko hráčov, pričom trpieť by mali predovšetkým londýnske kluby. Aj keď síce ešte nepadli konkrétne mená, no píše sa, že východní investori chcú nakupovať v Tottehame, Chelsea i Crystal Palace, v ktorých kádroch sa istotne nachádzajú hráči, ktorí by na rozprávkové zmluvy mohli kývnuť.

Okrem londýnskych celkov sa však spomína aj Manchester United, no nateraz je viac než otázne, ku koľkých respektíve ktorým prestupom z Anglicka do Číny napokon dôjde.