Main Content

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Bundesligy na prestupovom trhu

pondelok, 5. september 2011 15:01 | Autor: Roman Bobaľ

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Bundesligy na prestupovom trhu
REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Bundesligy na prestupovom trhu | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

1,6 miliardy eur. To je čiastka, ktorú utratili na nových hráčov kluby v piatich najväčších európskych ligách – nemeckej Bundeslige, francúzskej Ligue 1, talianskej Serii A, španielskej Primera División a azda najpopulárnejšej anglickej Premier League.

Teraz, keď je transferové okno zatvorené pre všetky kluby európskych popredných ligy, je na čase urobiť inventár prestupov. Prinášame vám súhrn všetkých transferov, o ktorých by ste mali ako praví futbaloví fanúšikovia vedieť. Dnes sme sa zamerali na nemeckú Bundesligu.


Rebríček 5 najaktívnejších tímov nemeckej Bundesligy


1. Bayern Mníchov


Bayern Mníchov minul najviac peňazí spomedzi všetkých nemeckých tímov. Dôvodom je jednoznačný cieľ – titul v Bundeslige a triumf v Lige Majstrov. Najvýraznejším prestupom bol príchod Manuela Neuera z konkurenčného Schalke 04 Gelsenkirchen za 28 miliónov eur. Alianz Arénu svojou prítomnosťou obohatili aj príchody Rafinha (8 miliónov), Jerome Boatenga (13,5 milióna), Davida Alabu (5 miliónov), Nilsa Pedersena (4 milióny), či Takashi Usamiho (1,5).


2.    Wolfsburg


Len kúsok za Bayernom sa ocitol Wolfsburg, ktorý sa tiež posilnil o radu kvalitných hráčov. Jedným z nich je Aleksandr Hleb, ktorý prišiel na hosťovanie z FC Barcelona za 3,5 milióna eur. Tím obohatili aj Christian Trasch za 12 miliónov, Srdjan Lakic (6 miliónov eur), Marco Russ (4 milióny), Rasmus Jonsson (3,5) či Patrick Ochs (5).


3.    Bayer Leverkusen


Bayer Leverkusen si kúpil hráča, ktorý v minulej sezóne podával perfektné výkony za 1. FSV Mainz 05 Andrého Schurrleho  za 14 miliónov eur. Okrem toho stojí za zmienku aj príchod 22-ročného Turka Omera Topraka za 4 milióny z FC Freiburg. Bastian Oczipka (2,5 milióna) a Bernd Leo (1,25) sú zvyšnými dvoma posilami, ktorých cena prerástla jeden milión.


4.    Borussia Dortmund


Majster nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund si po predaji Nuriho Sahina zaobstaral Ilkaya Gundogena za 6,5 milióna eur a Ivana Persica za 6 miliónov. Julian Koch a Moricz Leitner sú ďalšími dvoma hráčmi, ktorých cena prerástla milión eur.


5.    Schalke 04


Trocha menej aktívnejší a skromnejší boli v tomto prestupovom období predstavitelia Schalke, ktorí po predaji Manuela Neuera  potrebovali nájsť na brankársky post vhodnú náhradu. Stal sa ňou Ralf Fahrmann z Eintrachtu za 2 milióny eur. Schalke si kúpilo aj Christiana Fuchsa (5 miliónov), Cipriana Maricu (3,5 milióna) či Teema Pukkiho (1,5).