Main Content

Barcelona a Real Madrid sa pobijú o holandský supertalent

streda, 12. september 2018 13:44 | Autor: Timotej Gašper

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong | zdroj: Šport7 koláž

Médiá prišli dnes ráno s informáciou, podľa ktorej sa Real Madrid zapojil do boja o nadaného Holanďana, ktorého chce zlákať aj Barcelona.

Real Madrid plánuje investovať astronomickú čiastku, aby predbehol záujemcov o holandského futbalistu menom Frenkie de Jong. 21-ročný stredopoliar patrí aktuálne k najhorúcejším mladíkom na prestupovom trhu, pričom v rade o jeho podpis stojí aj Barcelona či Tottenham Hotspur.

Frenkie si počas prebiehajúcej reprezentačnej prestávky odbil aj debut v prvom tíme Holandska, kde mu dal priestor tréner Ronald Koeman. Britský plátok Express informuje, že de Jonga sa už v lete snažil získať Tottenham, no ponuku vo výške 45 miliónov eur Ajax Amsterdam odmietol. Po novom sa však do boja pustil aj Real Madrid, ktorého kouč Julen Lopetegui má byť veľkým fanúšikom herného štýlu mladého Holanďana.

Cena by sa tak až do zimného prestupového obdobia mala navýšiť, čo však bude závisieť aj od výkonov 21-ročného reprezentanta Oranjes. Španielske médiá na čele s OK Diario píšu, že Real bude ochotný prevýšiť barcelonskú ponuku a talentovaného stredného záložníka presvedčiť, aby sa upísal Los Blancos. Ak však bude Frenkie stále predvádzať lepšie a lepšie výkony, o jeho služby sa pobijú ďalšie európske veľkokluby, ktorým nebude robiť problém zaplatiť Amsterdamu prinajmenšom 60 miliónov eur. Brtiský Express dodáva, že Ajax Amsterdam naďalej odmieta rokovať o odchode ich veľkej hviezdy, no je známe, že Ajax nedisponuje tak veľkou silou, aby dokázal svoje produkty udržať pred volaním ostatných európskych gigantov.