Main Content

Novinky z futbalového sveta (6.9.)

utorok, 6. september 2011 20:21 | Autor: Martin Gregor

Novinky z futbalového sveta (6.9.)
Novinky z futbalového sveta (6.9.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Mladí Slováci na čele kvalifikačnej skupiny!

Slovenská reprezentácia do 21 rokov urobila druhý dôležitý krok k postupu na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v roku 2013 po tom, ako v Kazachstane dnes poobede zvíťazila 0:1. O jediný gól zápasu sa postaral Arnold Šimonek v 75. minúte. Reprezentačného trénera 21-ky Ivana Galáda potešil predovšetkým výborný kolektívny výkon mužstva, ktoré v úvodných dvoch zápasoch kvalifikácie  neinkasovalo. Minimálne do začiatku budúceho mesiaca tak budú mladí Slováci na čele 9. kvalifikačnej skupiny pred hlavnými konkurentmi o postup z Francúzska a Rumunska.

Lietava do Gambrinus ligy!

Slovenský futbalový útočník v službách MŠK Žilina Ivan Lietava si ide baliť kufre. Zástupcovia klubu spod Dubňa sa dohodli s Duklou Praha na jeho ročnom hosťovaní v metropole Čiech. “Útočník MŠK Žilina Ivan Lietava odchádza po 7 kolách Corgoň ligy do FK Dukla Praha. V tíme nováčika najvyššej českej súťaže a momentálne jedenásteho tímu Gambrinus ligy bude na hosťovaní do konca sezóny 2011/12," uvádza oficiálny portál www.mskzilina.sk.

Futbalový zväz získal nových partnerov

Slovnaft a Slovenská sporiteľňa sa stali novými významnými partnermi SFZ. Dnes o tom informoval prezident futbalového zväzu Ján Kováčik. Slovenská sporiteľňa sa stala platinovým partnerom. Podľa spoločnosti SLOVNAFT sa bude po novom volať slovenský ligový pohár. 

Vstupenky na Európsku ligu od 16 eur

Slovan si naplní pokladňu. Na zápasy Belasých v Európskej lige sa diváci nedostanú lacnejšie ako za 16 eur. Ak Slovan splní podmienky UEFA, ktoré mu umožnia odohrať túto prestížnu ligu na Pasienkoch, lístky bude predávať prostredníctvom predajných miest spoločnosti Ticketportal v nasledovných cenách:
I. kategória – 130 EUR (cena za 3 zápasy)
I. kategória – 1. Stretnutie – 50 EUR
II. kategória – 75 EUR (cena za 3 zápasy)
II. kategória – 1. Stretnutie – 30 EUR
III. kategória – 48 EUR (cena za 3 zápasy)
III. kategória – 1. Stretnutie - 20 EUR
BUSINESS – 330 EUR (cena za 3 zápasy)
BUSINESS – 1. Stretnutie – 120 EUR

Carroll by mal menej piť

Mladá hviezda FC Liverpool Andy Carroll by mal podľa reprezentačného trénera Albionu Fabia Cabeplla menej žúrovať. Ak podľa neho nebude dodržiavať životosprávu a bude piť veľa alkoholu nenaplní svoj herný potenciál.

V Španielsku sa schyľuje k vzbure proti Realu a barcelone

V španielskej lige sa schyľuje k vzbure klubov proti Realu Madrid a FC Barcelona. Informoval o tom dnes prezident Sevilly José María del Nidlo, ktorý zvolal stretnutie zostávajúcich 17 tímov Primera Division. Del Nido je jedným z hlavných kritikov pomerov v španielskom futbale, v ktorom podľa jeho slov Barcelona a Real nevládnu len na trávniku, ale aj finančne, keďže z príjmov z televíznych práv si rozdelia približne polovicu celkového zisku.