Main Content

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Serie A na prestupovom trhu

streda, 7. september 2011 16:03 | Autor: Roman Bobaľ

REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Serie A na prestupovom trhu
REBRÍČEK: 5 najaktívnejších tímov Serie A na prestupovom trhu | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

1,6 miliardy eur. To je čiastka, ktorú utratili na nových hráčov kluby v piatich najväčších európskych ligách – nemeckej Bundeslige, francúzskej Ligue 1, talianskej Serii A, španielskej Primera División a azda najpopulárnejšej anglickej Premier League.

Teraz, keď je transferové okno zatvorené pre všetky kluby európskych popredných ligy, je na čase urobiť inventár prestupov. Prinášame vám súhrn všetkých transferov, o ktorých by ste mali ako praví futbaloví fanúšikovia vedieť. Dnes sme sa zamerali na talianskú Seriu A.

Tímy Serie a sa v minulom roku akoby vyhli prestupovému radaru a nemíňali až tak, ako od nich fanúšikovia očakávali. Leto 2011 preto bolo z pohľadu fanúšikov aj mierne šokujúce.


1. Juventus Turín


Najprekvapujúcejšia bola aktivita Juventusu Turín, ktorý utratil až 85,7 miliónov eur. Do Turína prišli hráči ako Alessandro Matri (16,5 milióna eur), Fabio Quagliarella (17,5 milióna), Arturo Vidal (20 miliónov), Mirko Vučinič (22 miliónov), Eljero Elia (10 miliónov), či Stephan Lichsteiner (9 miliónov). No najväčším šokom pre celý futbalový svet a najmä fanúšikov „Rossoneri“ bolo, že do Juventusu prestúpil aj Andrea Pirlo za 10 miliónov eur.


2. AS Rím


Nový majiteľ AS Rím Thomas DiBenedetto nečakal vôbec dlho a okamžite otvoril svoju šekovú knižku, z ktorej stihol utratiť 78,3 milióna eur. Do Ríma prišiel za tieto peniaze  Bojan Krkič (15 miliónov eur), Erik Lamela (10 miliónov), Miralem Pjanič (9), Simon Kjaer (10), Pablo Daniel Osvaldo (10), Maarten Stekelenburg (11), Gabriel Heinze (2,5) a naposledy aj  Fernando Gago (7).


3. Inter Miláno


Bývalý hráč FC Barcelona Samuel Eto´o šokujúco odišiel preč zo San Sira a prestúpil do chladného Ruska, konkrétne to Anži Machačkaly. No jeho miesto pritiahol Inter v posledných dňoch prestupového obdobia Diega Forlána (za 5 miliónov eur) a Mauroa Zaratého (14 miliónov). Druhý menovaný však len na hosťovanie z S.S. Lazio. Inter kúpil aj Rickyho Alvareza (9,5 milióna), Emiliana Viviana (12), Jonathana (4,5) a pre radosť Slovenska, od januára bude v Miláne pôsobiť aj náš reprezentant Juraj Kucka, ktorý momentálne hrá za FC Janov (cena celkového prestupu až 16 miliónov eur).


4. AC Miláno


Majstrovské AC sa snažilo získať na trhu jedného top hráča a zároveň veľa neminúť. Do klubu pritiahli zadarmo Tayeho Taiwa a Philippeho Mexesa, ktorí nemali platné zmluvy. Na hosťovanie prišiel Alberto Aquilani z FC Liverpool. Červeno-čierni využili aj opciu na Zlatana Ibrahimoviča (súčasná hodnota hráča 35 miliónov eur) a Kevina Princa-Boatenga (v súčasnosti 15). Obaja boli pre tento tím najdrahší. Poslednou letnou posilou sa stal Stephan El-Shaarawy (7 miliónov).


5.  S.S.C Neapol


Neapolčania investovali do kádra 61,4 milióna eur. Ich najväčšou akvizíciou sa stal Edinson Cavani, ktorý už pevne patrí tímu, ktorý hrá na štadióne San Paolo. Súčasná hodnota Cavaniho je 24,5 milióna eur. Ďalšími akvizíciami boli hlavne kapitán švajčiarskej reprezentácie Gokhan Inler (16 miliónov eur), Miguel Britos (7), Blerim Džemaili (7), Federico Fernandez (2,5) a António Rosati (2,8). Mario Santana a Marco Donadel prišli za 7 resp. 6 miliónov.