Main Content

Dwyane Wade ešte nechal otvorenú možnosť účasti na MS

pondelok, 12. apríl 2010 15:34 | Autor: TASR

Dwyane Wade ešte nechal otvorenú možnosť účasti na MS
Dwyane Wade ešte nechal otvorenú možnosť účasti na MS | zdroj: SITA

Dwyane Wade sa stále nevzdáva myšlienky reprezentovať USA na tohtoročných majstrovstvách sveta (28. augusta - 12. septembra) v basketbale, hoci pre riešenie svojho rozvodového konania už dávnejšie avizoval možnosť iného letného programu, ako je cesta do Turecka.

Rozohrávač Miami Heat sa rozvádza s manželkou Siohvaughn, súd požiadal o výhradné opatrovnícke právo nad svojimi dvoma synmi. "Basketbalovej asociácii som k dispozícii od roku 2004 a zostávam súčasťou tímu bez ohľadu na to, či v ňom hrám alebo nie. To je pre mňa podstatné. Bol by som nerád, keby sa na tom niečo zmenilo tým, že teraz poviem, že nechcem hrať. Ale mám iné povinnosti a tie sú teraz na prvom mieste," povedal Wade po nedeľňajšom víťaznom zápase NBA s New York Knicks.

Okrem Wada spochybnil svoju účasť na šampionáte aj obhajca trofeje pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NBA LeBron James, ktorého čakajú náročné rokovania o novej zmluve v Clevelande alebo v niektorom inom klube. Pozíciu voľného hráča si vyskúšajú tiež Wade a ďalší člen zlatého amerického tímu z pekinských olympijských hier Chris Bosh. Prezident USA Basketball Jerry Colangelo si želá, aby v Turecku reprezentovali hráči, ktorí budú tvoriť tím pre olympijské hry 2012 v Londýne. "Uvedomujeme si, že nastať môžu rôzne situácie - od svadby, cez rokovanie o zmluve až po zranenie, preto máme 28-člennú nomináciu. Pre hráčov z nej je to ideálna príležitosť. Všetko je to o správnom zložení tímu," povedal Colangelo.

Wade patril v rokoch 2006 - 2008 medzi kapitánov národného mužstva a cestoval za svojimi spoluhráčmi na prípravu do Las Vegas aj v čase, keď bol zranený. Preto verí, že o svoju pozíciu v kolektíve nepríde. "Ak napriek mojim záležitostiam budem môcť prísť do Las Vegas alebo New Yorku, tak tam budem. Som súčasťou tímu a v prípade, že budem môcť hrať, nastúpim. Keď nie, tak to všetci pochopia," dodal Wade.