Main Content

Kings nemajú záujem o Budaja, zaradili ho na waiver listinu

pondelok, 24. september 2018 11:59 | Autor: Marek Ďaďo

Peter Budaj
Peter Budaj | zdroj: © TASR

To, čo sa očakávalo, sa nakoniec aj splnilo. Slovenský gólman Peter Budaj bol dnes vedením Los Angeles Kings umiestnený na waiver listinu. Ak si ho z nej žiaden z celkov zámorskej NHL do 24 hodín nestiahne k sebe, rodák z Banskej Bystrice poputuje na farmu do AHL.

Budaj, ktorý nedávno oslávil 36. narodeniny, sa v júni, po ročnom pôsobení v Tampe Bay Lightning, vrátil na miesto, kde to veľmi dobre pozná. Bolo jasné, že jeho pozícia bude na farme v Ontario Reign. V sezóne 2015/2016 tam Slovák odchytal 60 zápasov s úspešnosťou zákrokov 93,2%, pričom sa jeho priemerný počet inkasovaných gólov za zápas sa zastavil na čísle 1,75.

Keďže má Budaj 1-cestnú zmluvu, vedenie Kings ho muselo najskôr zapísať na spomínanú waiver listinu. Je nepravdepodobné, že by si ho odtiaľ niekto stiahol do svojho tímu, no nič nie je isté. Ako uvádza aj miestny portál LA Kings Insider, je takmer isté, že Budaj pôjde na farmu, kde by sa k nemu mal neskôr pridať Cal Petersen. Ten v uplynulej sezóne odchytal za Ontario 41 zápasov a bol nominovaný na zápas AHL All-Star Classic.

Pokiaľ ste si mysleli, že bude Budaj opäť zaskakovať za Jonathana Quicka, zmýlili ste sa. Vedenie Kings má iný plán. Dvojku v hlavnom tíme by mal robiť 26-ročný Jack Campbell. Budaj svojimi výkonmi výrazne pomohol Kráľom v sezóne 2016/2017, keď výborne zastúpil zraneného Quicka. V 53 stretnutiach inkasoval v priemere iba 2,12-krát za zápas a úspešnosť zákrokov udržal na 91,7%.