Main Content

Smútočná rozlúčka s hokejistami bude v sobotu

štvrtok, 8. september 2011 14:00 | Autor: TASR

Smútočná rozlúčka s obeťami leteckého nešťastia pri Jaroslavli, pri ktorom zomreli hráči Lokomotivu Jaroslavľ vrátane Slováka Pavla Demitru, sa uskutoční v sobotu 10. septembra.

Obrady sa budú konať v domácej hale Lokomotivu v Arene-2000-Lokomotiv. Informovala o tom internetová stránka KHL.

V Jaroslavli je vyhlásený trojdňový smútok

Obyvatelia Jaroslavľa kladú kvety a zapaľujú sviečky pri hale hokejového klubu Lokomotiv. Gubernátor jaroslavľskej oblasti Sergej Vachrukov vyhlásil po havárii lietadla s hokejistami trojdňový smútok. Informuje o tom agentúra Ria-Novosti.

Polícia už uzavrela okolie arény, ale ponechala pri nej koridor, aby fanúšikovia mohli prísť k hale a zapáliť tam sviečky a položiť kvety. Na múroch arény visia doma vyrobené plagáty podporujúce hokejistu Alexandra Galimova, ktorý haváriu prežil, ale utrpel popáleniny na 90 % tela. Lekári teraz zápasia o jeho život.

Na pochode mestom k hale sa podľa Piateho kanala zúčastnilo viac ako 3000 ľudí, ktorí zostali na mieste až do neskorých nočných hodín. Fanúšikovia skandovali mená členov tímu Lokomotivu.

Trojdňový smútok sa uskutoční od 9. do 11. septembra. Rodiny katastrofy získajú od štátu a leteckej spoločnosti Jak Servis, ktorej lietadlo patrilo, odškodné. Regionálna správa a magistrát vyplatia po 450-tisíc rubľov a Jak-Servis po dva milióny rubľov.

© WEBNOVINY